Посолството на САЩ в София: Запознати сме с разследването за шпионаж, подкрепяме България

https://www.24chasa.bg/novini/article/7648360 www.24chasa.bg

Ние знаем за разследването на българските правоприлагащи органи по предполагаем случай на шпионаж. Това съобщи във фейсбук посолството на САЩ в София. 

Съединените щати изцяло подкрепят усилията на България да защити суверенитета си от злокачествено влияние, се пише още в съобщението.

Това изявление е по повод започнатото разследване на шпионаж в полза на Русия. 

По него обвинение в шпионаж получи шефът на Национално движение “Русофили” Николай Малинов, а бившият генерал от КГБ Леонид Решетников получи забрана за 10 г. да влиза в България. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не е първоаприлска шега. Това е самата истина", написа във Фейсбук гневно Слави Трифонов и допълни: В тази извънредна ситуация, в тази трудна за всички българи ситуация, в която много хора губят работата си, парите си, а някои и живота си, българските депутати вече взимат повече пари

Както колегите си от ВМА вчера и медиците от болница Св. Анна излезнаха с послание, в което призовават всички: "Молим да останете вкъщи". Снимката на здравните работници от столичната МБАЛ обиколи социалните мрежи и събра хиляди харесвания. Снимка: Болница Св.

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той