Бивш военен полицай стана шеф на най-голямата апелативна прокуратура

https://www.24chasa.bg/novini/article/7650132 www.24chasa.bg
Радослав Димов бе избран с 8 гласа “За”.

Районният прокурор на столицата Радослав Димов е новият апелативен прокурор на София. Лейтенантът от резерва на служба “Военна полиция” бе избран с 8 гласа от прокурорската колегия на ВСС срещу 1 за опонентката му и досегашна титулярка на поста Албена Вутова. Един от кадровиците пък не подкрепи никого, но призна, че концепцията на Димов е по-добра.

Липсата на дела за корупционни престъпления, за които се разчита само на спецпрокуратурата, както и недостатъчно добрата комуникация на ръководството на Апелативната прокуратура с медиите бяха сред проблемите, които Димов изтъкна.

Той посочи, ще се постарае да затвърди принципа на екипност между прокурорите, както и с органите на МВР и службите.

“Ще сформирам съвет на окръжните прокурори и софийския градски прокурор като съвещателен орган към административния ръководител на АП - София”, каза Димов. Той посочи, че срещите ще са на всеки 3 месеца. Обеща да определи и ресорен прокурор за всяка окръжна прокуратура, който да наблюдава за проблеми и пропуски и да помага за преодоляването им.

Това е втората процедура за избор на ръководител на Апелативната прокуратура в София. Първият път кандидат за поста бе единствено Албена Вутова. Тя обаче не получи подкрепата на кадровиците, но въпреки това се яви и на втория конкурс.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Вратарят Пламен Илиев може да пропусне и двубоя с Чехия утре, научи "България Днес". Той продължава да се оплаква от болки в бедрото. Стражът опита да тренира със съотборниците си на последното занимание преди контролата с Парагвай (0:1). Тигъра е изкарал само част от него, сподели човек от тима. В средата на тренировката отново е почувствал болки

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.