Здравното министерство ще си купува сграда на “Цариградско шосе”

https://www.24chasa.bg/novini/article/7650335 www.24chasa.bg

Министерството на здравеопазването ще си купи сграда в комплекс от административни сгради на столичния булевард “Цариградско шосе”, за да се премести от центъра на София. Това реши в сряда правителството.

Новата сграда на здравното министерство трябва да се намира около “София Тех парк”.

Строителството на новото седалище на министерството ще бъде финансирано от Държавната консолидационна компания и трябва да бъде завършено до 21 месеца след сделката.

Освободените от здравното министерство сгради на площад “Света Неделя” и бул. “Стамболийски” в центъра на столицата пък ще бъдат дадени на Висшия съдебен съвет. Те ще се ползват занапред от Върховния административен съд и Административен съд-София, реши правителството. Съдилищата обаче няма да получат сградите в центъра на града, докато не е готова новата за МЗ.

Това не е първи опит двете сгради на министерството да бъдат взети за съдебни. Предишният вариант бе министерството да отиде в Центъра по хигиена до Военна болница в столицата.

Болниците във Велинград и Русе пък получиха разрешение от правителството да продадат свои имоти, които вече не ползват. С парите ще могат да разплатят дългове и да закупят нова техника.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г