Социалните проверяват дали родителите на падналото бебе са залитали по чашката

https://www.24chasa.bg/novini/article/7650798 www.24chasa.bg
Шефът на дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева.

Пълно обследване на родителите на падналото бебе в Пловдив ще проведат социалните работници. Те ще се срещнат със съседи, близки и работодателя на бащата, като целта е да установят дали в семейството има системна употреба на алкохол, или става въпрос за еднократен случай.

Това съобщи преди минути шефът на дирекция "Социално подпомагане" в града Надя Танева.

Тя уточни, че до 3 месеца докладът за родителския капацитет на двойката ще е готов.

"От това, което видяхме до момента, можем да направим извод, че родителите не са нехайни. Отглеждали са детето при нормални условия, дори много добри. Малката Дария е имала осигурена храна, играчки и всичко необходимо за нея", каза Надя Танева.

На 6 септември родителите действително са се почерпили и са легнали да спят.

И през ум не им минало, че може да се случи нещо лошо. Кошчето на детето е било отделено от отворения прозорец със скрин. Момиченцето е стъпило върху възглавница в кошчето си, покатерило се е върху скрина и е така е стигнало до отворения прозорец.

Социалните все още не могат да кажат къде ще бъде детето след изписването му от болницата, където е настанено с черепно-мозъчна травма от падането.

"Ако прокуратурата предприеме някакви мерки - задържане или повдигане на обвинение, то тогава ще мислим за извеждане на Дария от дома й", уточни Надя Танева.

Всеки момент ще започне срещата със сестрата на майката на бебето и бабата на Дария. Те са посочени от майката като хора, при които може да бъде настанена дъщеричката й, ако се наложи мярка за закрила.

При положение, че лелята и бабата на Дария откажат, то тогава бебето ще бъде насочено към приемно семейство.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с