Газови бутилки, елинсталации и огън на открито - причини за пожарите това лято

https://www.24chasa.bg/novini/article/7651979 www.24chasa.bg
Снимка Pixabay

Голяма част от пожарите това лято са предизвикани от неправилна употреба на газови бутилки, електрически инсталации и палене на открит огън. Това каза  главен инспектор Стефан Стефанов, началник сектор „Превантивна дейност“ в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, пред "Фокус". Той обясни, че спрямо миналата година пожарите са били повече, а тяхното потушаване е отнело повече време.

„През лятото ликвидирането на пожарите сред природата - полски и горски пожари, изисква участието на доста повече техника и доста повече личен състав, тъй като голяма част от действията, които извършват нашите колеги на терен са свързани с пряко участие на човешка дейност. Това е нещо, което трябва да свършим на терен с много хора. За наша радост не работим сами на тези произшествия. В наша помощ са доброволци, представители на Министерството на земеделието и други наши партньори от общини и области“, добави гл. инспектор Стефан Стефанов.

Той каза още, че паленето на огън в близост до сухи треви и храсти е изключително опасно. По думите му екипите на Пожарна безопасност успяват да реагират максимално бързо на всеки сигнал, което се дължи на добрата техника и подготовка на пожарникарите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж загина, затрупан в изкоп в кюстендилското село Блажиево. 59-годишният работник е отстранявал авария във водопровода. Багер изкопал ров около 1,80 метра, за да достигне до спукалата се преди 3-4 дни тръба. При смяната й изкопът се свлича и затрупва намиращия се в него мъж. Колегите му се притичат на помощ, успяват да го разкопаят и извадят,

Шофьор на градския транспорт в София подарява бонбон при закупен билет от него. За милия жест разказва пътничка, която остава приятно изненадана. "Купувайки си билетче от автобус 72, шофьорът ме посреща с усмивка, казва ми "Добър вечер!" и с билетчето ми дава бонбонче!Трогната съм от този човек, защото повечето в сферата са намръщени,

Каръкът не спира да преследва Годжи. Музикантът счупи ръката си, стана ясно от поредното предаване на Слави Трифонов. Годжи се появи със шина на десния си крайник. Дългия го попита какво се е случило с ръката на един от най-доверените му хора, но китарисът не пожела да отговори. Само преди година Годжи отново претърпя сериозно нараняване.