Плевнелиев: Късно реагирахме на руските шпиони, църквата ни отдавна е клон на руската

https://www.24chasa.bg/novini/article/7652605 www.24chasa.bg
Росен Плевнелиев Кадър: Нова тв

"Действията на българските институции по шпионския скандал с Русия са леко закъсняли. Има много хибридни атаки, които са описани в доклади на ДАНС. Няма да забравя кибератаката от местните избори през 2015 г.  Българските институции можеха да действат преди години, защото Русия отдавна работи да промени геополитическата ориентация на България. В Черна гора пък бе свалено дори правителството заради ориентацията на страната към НАТО. В България има много руски мрежи и разузнавачи", коментира бившият президент Росен Плевнелиев по повод шпионския скандал с Русия в сутрешния блок на Нова телевизия.

Българската православна църква отдавна се превърна в клон на руската и ни кара да се срамуваме, заяви още той. Преценка на премиера Бойко Борисов е каква да е управляващата коалиция, каза Плевнелиев обаче на въпрос за проруските партии, които подкрепят управлението.

Според Плевнелиев България е трябвало отдавна да изгони руски дипломати, примерно по случай "Скрипал".

Бившият държавен глава свърза дори сегашния президент Румен Радев с изместването на обществените ценности в България заради руска дезинформация.