Димитър Николов: Анонс за рокади се даде много преди старта на номинациите за кметове

https://www.24chasa.bg/novini/article/7654178 www.24chasa.bg
Димитър Николов Кадър: БНТ

Много преди да стартират номинациите за местна власт, изпълнителната комисия даде анонс, че където има слаби резултати на изборите за европарламент, ще следват рокади и поемане на политическа отговорност. Това заяви пред БНТ заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов.

"В различните градове има различни причини за смяната на кандидат-кметове. Администрацията на партията се справя отлично, в момента Изпълнителната комисия взима решения, когато е необходимо, тежестта е достатъчно солидна за адекватни реакции", добави той.

"Структурата в Ямбол е единна. Одобриха номинацията, не забелязах някакви напрежения. ГЕРБ със своите решения дава възможност за един нов поглед и по-добри перспективи", заяви Николов.

„Все още не сме стартирали предизборната кампания, макар че местните избори са доста специфични с различен акцент в регионите, с различни проблеми и предизвикателства. Навсякъде всеки един от кандидатите ще има силно индивидуално очертана програма, която ще даде отговор на многото въпроси“, каза още той.

Според Николов е добре това, че всички политически партии издигат свои водачи,местни лидери в града, хора които се ползват с голям авторитет в своите партии, което ще даде възможност да се разгърне един по-голям потенциал и възможност за развитие на Бургас.

„Аз с удоволствие ще следя и ще наблюдавам презентацията на моите опоненти, защото колкото повече идеи се презентират и пътища за доброто развитие на Бургас, толкова по-лесно ще се взимат след това решенията в Общинския съвет. Аз съм достатъчно познат на бургазлии, ще имам възможност да представя своите виждания. Но според мен трябва да се даде повече възможност и време на всеки кандидат да може да представи в пълнота своята програма. Аз така разбирам демокрацията – да се даде възможност на всички. Аз се отнасям с уважение и респект към всеки един кандидат, защото всеки глас за всеки един за тези номинирани кандидати стоят хора с реални проблеми, с реални предизвикателства в града. Затова е важно да има достатъчно на брой кандидати със смислени идеи. Мисля, че това е добре за града“, заяви още Николов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От неловка среща очи в очи с бившия си любовник, който едва не я прати в гроба, се спаси красавицата Симона Тодорова! Тя можеше да се появи вчера в Бургаския окръжен съд на разпоредителното заседание срещу душманина си Михаил Станчев, но не намери сили да го стори. Това не попречи на младата дама да поиска от някогашната си тръпка 70 бона

Славата на българския спорт обсъдиха насред улицата топжурналистът Крум Савов и бившият президент на "Левски" – София, Томас Лафчис, видяха топпапараците на "България Днес". Легендарният вратар от близкото минало и Савов кахърно дискутираха драмите в родния футбол и гръмотевичните падения на българските национали на зеления килим.

Дегизирана на шопинг. Така топпапараците на "България Днес" изловиха певицата, дизайнер и текстописец Ваня Щерева. Русата авторка си напазарува, без да бъде разпозната от фенове, в столичен магазин, тъй като се бе скрила зад шапка с козирка, дълъг черен панталон и бяла риза, закопчана почти до брадичката.