Само Софийският университет от българските е сред най-добрите в света

https://www.24chasa.bg/novini/article/7654216 www.24chasa.bg
Софийският университет "Климент Охридски"

От България само Софийският университет е включен в класацията на най-добрите университети в света. Това става ясно от публикувания пълен рейтинг на висшите учебни заведения за 2020 г., изготвен от Times Higher Education. В него участват 1400 университета от 92 държави.

Софийският университет е на 1307-о място след Словашкия технологичен университет в Братислава и преди “Сохаг” в Египет. След четири позиции е поставен още един университет “София”, но от Япония. Става въпрос за вуз в Токио, който се смята за едно от най-престижните частни училища в Страната на изгряващото слънце.

От Times Higher Education посочват, че СУ е намерил място сред най-добрите в света заради своите програми за обучение и научни изследвания. Има най-голямата академична библиотека в страната с над 2,5 млн. заглавия и най-много студенти, които участват в международни програми за обмен. Освен това поддържа споразумения с над 80 чужди учебни заведения и институции.

На сайта на организацията, изготвяща световния рейтинг на университетите, има информация и за още четири вуза от нашата страна, но те не са намерили място в класацията. Това са Американският университет в Благоевград, Варненският университет по мениджмънт, Икономическият университет и Техническият университет във Варна.

Световният рейтинг на университетите отново за четвърта поредна година се оглавява от Оксфорд, но като цяло останалите вузове от Великобритания се представят по-лошо. За сметка на това Германия успява вече да вкара 23 учебни заведения в топ 200, докато през 2016 г. са били само три. Затова от Times Higher Education смятат, че при Брекзит тя може да изпревари Обединеното кралство като страна номер 1 за висше образование в Европа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От неловка среща очи в очи с бившия си любовник, който едва не я прати в гроба, се спаси красавицата Симона Тодорова! Тя можеше да се появи вчера в Бургаския окръжен съд на разпоредителното заседание срещу душманина си Михаил Станчев, но не намери сили да го стори. Това не попречи на младата дама да поиска от някогашната си тръпка 70 бона

Славата на българския спорт обсъдиха насред улицата топжурналистът Крум Савов и бившият президент на "Левски" – София, Томас Лафчис, видяха топпапараците на "България Днес". Легендарният вратар от близкото минало и Савов кахърно дискутираха драмите в родния футбол и гръмотевичните падения на българските национали на зеления килим.

Дегизирана на шопинг. Така топпапараците на "България Днес" изловиха певицата, дизайнер и текстописец Ваня Щерева. Русата авторка си напазарува, без да бъде разпозната от фенове, в столичен магазин, тъй като се бе скрила зад шапка с козирка, дълъг черен панталон и бяла риза, закопчана почти до брадичката.