Расте броят на чуждите компании, които регистрират патенти в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/7654574 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Китай продължава да работи активно за подобряване на ситуацията, свързана със защита правото на интелектуална собственост, благодарение на което нарастващ брой чуждестранни компании подават заявления в Националната служба за интелектуална собственост, заяви нейният зам.-директор Ган Шаонин на среща с чужди журналисти, цитиран от Радио "Китай".

Той съобщи, че от януари до юли тази година чуждестранни фирми са подали 92 000 заявления за патенти (ръст от 8,3% на годишна база) и 149 000 за регистриране на търговски марки (ръст от 13,1% на годишна база).

По думите на Ган, това се дължи на серията мерки за подобряване защитата на интелектуалните права, включително премини в законодателството, ускоряване въвеждането на т.нар. кредитна система за интелектуални права и налагането на сериозни наказания на нарушителите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното