Кораб от военноморските сили на САЩ е навлязъл във водите на Черно Море

https://www.24chasa.bg/novini/article/7655375 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Експедиционен кораб „Юма“ от Военноморските сили на САЩ е навлязъл във водите на Черно море, съобщи порталът Bosphorus Observer, който проследява преминаването на кораби през Босфора, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус". 

Това е третото подобно преминаване на кораба през Черно Море за тази година. „Юма“ е кораб от високоскоростните плавателни съдове клас „Spearhead“. Корабите от този тип са многоцелеви не-бойни кораби, предназначени за бързо прехвърляне на войски, товари и военна техника, включително танкове „M1 Ейбръмс“, амуниции, както и за провеждане на хуманитарни помощни операции. От палубата на кораба може да излети вертолет „CH-53E Super Stallion“. Въоръжението на кораба се състои от четири тежки картечници М2. Тези кораби са спомагателни плавателни съдове, част от военноморските сили на САЩ. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември