Борисов в Пещера: Правят саботажи срещу правителството. Планирани и насочени (Видео )

https://www.24chasa.bg/novini/article/7656791 www.24chasa.bg
Кадър: Фейсбук/ Бойко Борисов

Най-голямата инвестиция в производството на ветеринарни лекарствени вещества и фуражни добавки в Европа беше открита в Пещера от премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов, икономическия Емил Караниколов и този на околната среда Нено Димов . Новият завод на „Биовет“ разполага с 3500 кубични метра производствени площи, а инвестицията е близо 300 млн. лв., каза собственикът Кирил Домусчиев при официалното рязане на лентата. 200 от тях са от плана „Юнкер".

„Радвам се, че след близо година и половина усилен труд успяхме официално да открием най-голямата инвестиция, която до момента сме правили в „Биовет", каза Домусчиев и уточни, че тук няма да се открият много работни места – само 200, но за топ специалисти, с високо възнаграждение, които произвеждат продукти с висока добавена стойност.

3 и нещо е ръстът на икономиката ни, и то по време на рецесия, заяви премиерът Бойко Борисов. Той поясни, че 40 млн. лв. От инвестицията тук е за екология. „Министърът на околната среда Нено Димов преди мен отиде да провери пречиствателната станция и ми каза: Спокойно можеш да говориш, всичко е направено по най-модерния начин", увери Борисов. Въпреки че продукцията е за износ, създава БВП, работни заплати, потребление и задържа хората тук. Поздравявам всички инвеститори от името на Жан Клод Юнкер, който не е добре здравословно, иначе щеше да дойде, каза още премиерът.

„Биовет" е фирма със социална отговорност, дари площадка за 350 хил. лв., каза кметът на Пещера Николай Зайчев.

"За да отговоря на президента - всеки ден откривам заводи и училища", каза премиерът.

"Ако говорим за неговия телефон, добре. Защото това беше саботаж срещу правителството. Аз само показвам - завод след завод", добави Борисов. Той коментира изказване на Румен Радев, че държавата се управлява по телефона, свързано със свалянето на Силвия Великова от ефира на БНР.

"Смешно ми е как от всеки телевизор и радио се сипят обиди към правителството, но говориш по всички телевизии. И после няма свобода. Дума не съм казал, каквото искат, това да правят. Свобода! Но да злоупотребяват с това. Правят саботажи срещу правителството. Планирани, насочени, за да разрушат системата. И после - правителството им е виновно. Не ме интересуват нито Корнелия, нито президента", категоричен е премиерът.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Случаите изглеждат нелепо, потребителите недоумяват КОЯ Е ТЯ Омбудсманът доц. д-р Диана Ковачева е родена на 16 юли 1975 г. в София. Завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет. Магистър е по право на Европейския съюз в СУ и по право на Европейския съюз и съдебна система, Университет Нанси II, Франция

Спешно извеждат пенсионерката от апартамента Иво АНГЕЛОВ Физическо насилие е преживяла 86-годишната баба Жени от София. Преди дни "България Днес" ви разказа за изстрадалата възрастна жена, която обитава мизерен апартамент, претрупан с боклуци. Пенсионерката едва оцелява, а много често преживявала само с филия хляб на ден

Там сме от 1929 г., това е религиозна дискриминация, контрираха от Бялото братство Иво АНГЕЛОВ Ограничен да бъде достъпът на последователите на Петър Дънов до Седемте Рилски езера. Това настояха природозащитници по време на среща с екоминистерството, местната власт, ръководството на Национален парк "Рила" и неправителствени организации за