Путин: Русия и Турция преговарят за доставки на нови перспективни оръжия

https://www.24chasa.bg/novini/article/7658363 www.24chasa.bg
Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс

Русия и Турция водят преговори за доставки на нови перспективни оръжия, каза днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Той говори на пресконференция в Анкара за резултатите от състоялата се в турската столица тристранна среща на върха на лидерите на Русия, Турция и Иран за Сирия.

"Военно-техническите връзки (между Русия и Турция) се задълбочават, изпълнява се договор за снабдяване на турските въоръжени сили с комплекси С-400 "Триумф". Водят се преговори за (доставки на) нови перспективни оръжия", съобщи руският президент, говорейки за съдържанието на своите преговори с турския президент Реджеп Ердоган в кулоарите на тристранната среща на върха.

Според Путин руско-турското взаимодействие се развива динамично по най-различни направления. Стокооборотът между двете страни за миналата година е превишил 25 млрд. долара, успешно се реализират стратегически важни проекти в енергетиката - строителството на АЕЦ "Акую" и газопровода "Турски поток". Укрепват и двустранните контакти в културно-хуманитарната област. "Тази година ще има още един рекорд в туристическата област - над 6 млн. руски туристи в Турция", отбеляза той.

Путин благодари на президентите на Турция и Иран за съдържателните и резултатни преговори, състояли се в Анкара между тях за Сирия.

Съвместният всеобхватен план за действия по иранската ядрена програма (така е пълното название на споразумението на 6-те световни сили с Иран - б.р.) запазва своята жизнеспособност, въпреки излизането на САЩ от него, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС, на пресконференцията в Анкара след тристранната среща на лидерите на Русия, Турция и Иран.

Той добави, че "с този извод са съгласни и другите участници в ядрената сделка".

Путин отбеляза, че в хода на двустранната му среща с президента на Иран Хасан Рохани в кулоарите на съмита в Анкара запазването на това споразумение е било централна тема при обсъждането на международните проблеми. Руският президент подчерта, че "при всичките известни сложности" по осъществяването на този план, "не съществува разумна алтернатива на това споразумение".

"Русия прави всичко, което зависи от нея, за да може планът за действия да продължи да се изпълнява в пълна степен", изтъкна Путин.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на нападетеля на ЦСКА Али Соу се разсъблече насред полето. 19-годишната Габриела позира с оскъдно облекло в поредната си предизвикателна фотосесия. Красавицата е облечена в нещо като бански, а пишните и форми преливат от него. Тя и Соу са задно от няколко месеца, а връзката, изглежда, се отразява добре на нападателя

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България