Кабинетът, граждански организации и експерти обсъждат борбата с киберзаплахите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7658471 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Висши представители на властта в България, министри, бизнесмени и гости ще наблюдават днес публична демонстрация на хакерски атаки в София и ще положат основите на партньорство за ефективно противодействие срещу тях, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

На 17 септември в София Хотел „Балкан“ ще се проведе форум на тема „Взаимодействие между публичната и частната сигурност: Стратегическа роля на публично-частното партньорство за противодействие на киберзаплахи“.

Форумът е организиран от:

Всичко, което трябва да знаете за:

Съюз за Стопанска Инициатива
Българска Асоциация по Киберсигурност
Българска Асоциация на Сертифицираните Етични хакери

Целта на събитието е да се засили сътрудничеството между държавата и частния бизнес, да се повиши сигурността на всички нива – от първоначалното предпазване на информацията, през устойчивостта срещу неоторизиран достъп и атаки до възможностите за по-добро управление на риска.

По време на форума ще се дискутират три основни теми:

Киберсигурност и управление на рискаВзаимодействие между национална и корпоративна сигурностОбразованието, като инструмент за проактивно взаимодействие.

Първата тема ще въведе присъстващите в основите на информационната сигурност, акцентирайки върху управлението на киберрисковете – от тяхното идентифициране и правилна оценка, до вземането на необходимите мерки и измерването на резултатите от извършените действия.

Втората ще има за цел да свърже вече съществуващия опит на големите фирми и корпорации с възможностите и задълженията на държавните институции, като обмяната на опит и най-добри практики, да се превърне в двустранен процес.

Основната тема на третата дискусия ще бъде стратегическото място на образованието при посрещането на бъдещите предизвикателства, в контекста на цифровизацията и публично-частните партньорства.

По време на една от най-динамичните части на събитието, ще бъде проведена демонстрация в реално време на импровизирани хакерски атаки.

Основни гости на събитието:

Бойко Борисов, министър председател на република България

Мариана Николова, зам. министър председател и председател на съвета по киберсигурност

Красимир Каракачанов, зам. министър председател и министър на отбраната,

Младен Маринов, министър на вътрешните работи

Карина Ангелиева, зам. министър на образованието и науката

Държавни агенции за сигурност и изпълнителни директори на дружества, част от българската критична инфраструктура

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Неймар отново откри любовта. И никак не изненадващо отново в лицето на известна дама. Този път в плен на чара му падна красивата Наталия Барулич. Дамата е известна като бившата приятелка на колумбийската музикална звезда Малума. Тя е американски модел, певица и диджей. 27-годишната манекенка е била на кориците на редица известни списания като

Бившият национал на Англия Питър Крауч и съпругата му Аби Кланси едва не загинали по време на романтична разходка с лодка край бреговете на Сардиния. Това разкрива самият той в новата си автобиографична книга. Футболистът и половинката му изпаднали в ужасяваща борба на живот и смърт, за да освободят яхтата и да избегнат разбиването в назъбени

Отказалият се от футбола миналия месец бивш капитан на България Димитър Бербатов се изказа по адрес на анализаторите, които го описваха като муден и мързелив на терена. "Бях артист на терена - заяви той. - В началото не го осъзнавах, но за мен беше важно да правя нещо различно. Ако ме гледаш, със сигурност няма да заспиш или да смениш канала на