ВСС наказа със забележка съдията Методи Лалов

https://www.24chasa.bg/novini/article/7659367 www.24chasa.bg
Методи Лалов

Съдийската колегия на Висшият съдебен съвет наказа със забележка съдията Методи Лалов, който в началото на август подаде оставка, но тя все още не е гласувана. Срещу него от 2 години се водят 2 дисциплинарни производства за лошо управление на СРС и за обидно отношение към служителка. Те бяха обединени в едно.

Предложенията на дисциплинарната комисия бяха по едното провинение той да бъде санкциониран с понижаване в ранг, а по другото със забележка. След близо пет часово закрито заседание кадровиците отхвърлиха предложението за понижаване в ранг. Те също така не подкрепиха Лалов да бъде наказан с 10% намаляване на заплатата за 6 месеца. С 8 на 1 гласа решиха санкцията да бъде забележка.

Самият Лалов беше на заседанието на съдийската колегия, където в началото изложил своето мнение. Днес съдийската колегия на ВСС може да се занимава още 2 пъти с него, тъй като като извънредна точка в дневния ред бе включена депозираната му оставка.

Също така до ВСС е подаден сигнал от ВМРО, че като магистрат от телевизионния екран Лалов е агитирал за "Демократична България". 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софиянец стигна до крайност като постави камери за видеонаблюдение на балкона си в желанието си да опази ценната зимнина от посегателствата на недоброжелатели. Снимка:

В пласьор на комунистически календари за идващата 2020 г. се е превърнал подземният бос Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". Календарът, който Демби предлага, е дело на Българската комунистическа партия, която заедно с още няколко подобни организации се бори за честта да бъде единствен представител на автентичната лява идея у

Скоро няма да има нужда от тях на терена, всичко ще се решава пред екрана Системата за видеоасистент арбитри (ВАР) е вредна за футбола! Такова мнение изрази един от най-успешните български съдии Атанас Узунов. В последните дни се води дискусия на най-високо държавно ниво дали системата трябва да бъде въведена в българския футбол.