Парламентът се предвижда да обсъди в четвъртък докладите на специалните служби за 2018 година

https://www.24chasa.bg/novini/article/7660108 www.24chasa.bg

Парламентът ще обсъди в четвъртък на закрито заседание годишните доклади за дейността на Държавната агенция "Национална сигурност", Държавната агенция "Разузнаване", Служба "Военна информация" и на Държавната комисия по сигурността на информацията /ДКСИ/ за 2018 г. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица, предава БТА.

Пленарното заседание ще бъде закрито в тази му част, тъй като докладите на специалните служби са секретни. Докладът на ДКСИ относно цялостната дейност по състоянието на защитата на класифицираната информация в Република България през 2018 г. е поверителен, така че също ще бъде разгледан при закрити врата.

Всичко, което трябва да знаете за:

В четвъртък депутатите ще обсъдят на първо четене и изменения в Закона за стоковите борси и тържищата.

Предвижда се утре парламентът да започне работа с първото четене на промени в Закона за борба с трафика на хора и в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. В проекта на дневен ред е и ратификацията на Споразумението между Европейската инвестиционна банка и правителството на Република България за вноска във Фонда на Инициативата за икономическа устойчивост.

Предвижда се депутатите да разгледат на първо четене и изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и Доклад на Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към министъра на икономиката за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба за 2018 г.

В петък парламентът ще обсъди ратификацията на анекс към Рамковото споразумение за проекта "Традуки" относно подкрепа и посредничество за проекти в областта на превода в Югоизточна Европа и присъединяването на Министерството на културата на Република България към проекта за периода 1 януари 2019 г. - 31 декември 2020 г. След това е предвиден парламентарен контрол.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на Българския футболен съюз най-накрая хвърли оставка! Тя ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет. Извънредното заседание ще се проведе в петък от 14:00 часа на базата в Бояна. "След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво,

Премиерът на България Бойко Борисов удари по масата! Той също не издържа на изключително слабите резултати на националния отбор в последните години и реши да предприеме крути мерки. "Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален

Любомир Ковачев е шофьор за пример, видяха папараците на "България Днес". Актьорът бе засечен да паркира колата си в центъра на София, без да направи нито едно нарушение. Нещо повече. Ковачев е категорично против пиенето на алкохол по време на шофиране, затова го кара само на вода. Любо е зареден и със слушалки за телефон,