Парламентът се предвижда да обсъди в четвъртък докладите на специалните служби за 2018 година

https://www.24chasa.bg/novini/article/7660108 www.24chasa.bg

Парламентът ще обсъди в четвъртък на закрито заседание годишните доклади за дейността на Държавната агенция "Национална сигурност", Държавната агенция "Разузнаване", Служба "Военна информация" и на Държавната комисия по сигурността на информацията /ДКСИ/ за 2018 г. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица, предава БТА.

Пленарното заседание ще бъде закрито в тази му част, тъй като докладите на специалните служби са секретни. Докладът на ДКСИ относно цялостната дейност по състоянието на защитата на класифицираната информация в Република България през 2018 г. е поверителен, така че също ще бъде разгледан при закрити врата.

В четвъртък депутатите ще обсъдят на първо четене и изменения в Закона за стоковите борси и тържищата.

Предвижда се утре парламентът да започне работа с първото четене на промени в Закона за борба с трафика на хора и в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. В проекта на дневен ред е и ратификацията на Споразумението между Европейската инвестиционна банка и правителството на Република България за вноска във Фонда на Инициативата за икономическа устойчивост.

Предвижда се депутатите да разгледат на първо четене и изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и Доклад на Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към министъра на икономиката за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба за 2018 г.

В петък парламентът ще обсъди ратификацията на анекс към Рамковото споразумение за проекта "Традуки" относно подкрепа и посредничество за проекти в областта на превода в Югоизточна Европа и присъединяването на Министерството на културата на Република България към проекта за периода 1 януари 2019 г. - 31 декември 2020 г. След това е предвиден парламентарен контрол.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното