Намериха ножа, с който заплашиха готвачката в детска градина в Кърналово

https://www.24chasa.bg/novini/article/7664625 www.24chasa.bg
Валентина Голчева

Само за ден полицаите от Петрич разкриха двамата нападатели над готвачката в детската градина в петричкото с. Кърналово.

В ареста са мъже на 22 и 25 г. от Петрич. Единият от тях има дядо в Кърналово и точно в неговия дом е намерен ножът, с който е заплашена готвачката Валентина Голчева. Нападателите са направили пълни самопризнания.

Двамата младежи нападнаха и ограбиха 60-годишната готвачка в кухнята на детската градина в селото. Инцидентът стана в сряда около 5,30 ч. Валентина Голчева пристигнала около 5 ч на работа, за да приготви закуската на децата от ОДЗ "Иглика". По това време тя очаквала и да пристигне доставчикът на хляба.

Докато подготвяла закуската, чула шум и решила, че това е дистрибуторът на хляб. Вместо него обаче в кухнята нахлули двама маскирани мъже. Блъснали я и тя паднала на земята. Единият опрял нож в гърлото й. През това време другият пък намерил дамската й чанта и оттам задигнал портмонето, в което имало 150 лв. След това двамата избягали. Готвачката изпаднала в шок, но бързо се съвзела и повикала по телефона помощ. При падането е получила повърхностни наранявания по ръцете и тялото, както и лека резка на шията, но те не са сериозни.

Криминалистите бързо разкриха наглото престъпление и арестуваха съучастниците. Единият от тях е криминално проявен. Младежът, който има дядо в селото пък знаел, че жената идва всяка сутрин сама на работа, по-рано от останалите си колежки и той дал идеята за обира.

След този инцидент ще бъде поставено видеонаблюдение на детската градина.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца