Борисов: Моля депутатите на ГЕРБ да пратят Сметната палата в БНР! (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7665399 www.24chasa.bg
Кадър: Фейсбук/ Бойко Борисов

Като лидер на ГЕРБ ще помоля нашата парламентарна група да се присъедини веднага към анкетната комисия, която искат от БСП. Нещо повече - пленарната зала да вземе решение Сметната палата като най-независим контролен орган да влезе и провери цялото управление на БНР досега. Това заяви пред журналисти в Народното събрание премиерът Бойко Борисов.

Той ще участва в парламентарния контрол и ще отговори на питане на социалиста Антон Кутев, свързан с националната политика на правителството за развитието на отношенията ни с Руската федерация.

"За разлика от другите политически партии, аз съм премиер и не мога да коментирам български съд. Всички знаем отговорът какъв е, но аз не мога да си позволя да го кажа", подчерта Борисов, запитан за предсрочното освобождаване на убиеца на студента Андрей Монов. На уточняващ въпрос споделя ли общото мнение отговори утвърдително.

"Аз този ръководител на националното радио никога не съм го чувал. Парламентарната група гласува членовете на СЕМ, а те - ръководителя на радиото", каза още Борисов.

Борисов: Моля депутатите на ГЕРБ да пратят Сметната палата в БНР! (Видео)

"Сметната палата ще влезе ще провери всичко, убеден съм, че прокурорите ще намерят виновници", добави премиерът.

Гледайте на живо Борисов в Народното събрание тук.