Аврамова: Ремонтите по "Хемус", освен в тунел "Витиня", приключват до средата на декември (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7665988 www.24chasa.bg

Водата в язовир "Студена" е намаляла заради сушата през август

Засега не се обсъжда строеж на трета активна лента по магистралата между София и Пловдив

Ремонтите по магистрала "Хемус" ще приключат до средата на декември, но този в тунел "Витиня" ще продължи до края на 2020 година. Това каза в парламента министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. Тя отговори на въпрос на народния представител Николай Иванов относно ремонтните дейности и ограничаването на движението по автомагистрала "Хемус".

Хората остават с впечатление, че ремонтът се прави бавно, каза Николай Иванов и апелира за контрол на качеството и на сроковете на строителните работи.

Сушата през август е причината за намалените количества вода в язовир "Студена" и за проблемите с водоснабдяването в община Перник, каза още Аврамова. Тя отговори на въпрос на народните представители Станислав Владимиров и Любомир Бонев относно състоянието на яз."Студена", предаде БТА.

Петя Аврамова посочи, че чашата на язовира може да поеме 25 млн.куб.метра, но сега в съоръжението има 10 млн.куб.м. Сушата е причината и за повечето аварии във водопроводите в региона, допълни министърът. ВиК Перник изпълнява инвестиционна програма за подмяна на инфраструктурата за 106 млн. лева като 40 млн. лева от тях ще са за нови тръби, каза Петя Аврамова.

Към момента няма конкретни стъпки изграждане на трета активна лента за движение по магистрала "Тракия" между София и Пловдив, каза още Аврамова. Тя отговори на въпрос народния представител Павел Шопов относно нови ленти за движение в двете посоки на автомагистрала "Тракия" в отсечката Пловдив-София.

Проблемите пред изгражданото на трета активна лента са много - трябва да се проучат възможностите на трасето за нова лента, да се намерят пари, които вероятно ще са много, да се види дали надлезите, подлезите и мостовете могат да бъдат разширени и т.н., посочи Аврамова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

След доцент Деси Бакърджиева става професор Лили АНГЕЛОВА снимки: Пламен КОДРОВ Над 200 симпатични и пищящи фенки на Наум Шопов-младши дойдоха на прожекцията на сериала "Откраднат живот" в столично кино, видя "България Днес". "По-полека, една след друга", радваха се фотографите на интереса, който предизвика синът на Христо Шопов

Служители на почистващите фирми в София миха вчера булеварди и улици. Общо 788 дка улици са измити за първите два месеца на годината в София. По-топлата зима позволява общината да предприеме подобни действия, които са част от мерките за по-чист въздух. През януари машинно са измити 406 дка улици, а до 17 февруари - още 382 дка

Той може да е озвучавал най-известния скъперник на света - Ебенизър Скрудж, но не пести пари да празнува щедро с приятели рождения си ден. С тези мисли как да прекара празника си навръх 3 март топпапараците на "България Днес" изловиха театралната звезда Георги Новаков. Дългогодишният глас зад кадър се разхождаше умислен по улиците и умуваше как да