326 проекта в места с под 10 000 жители са подкрепени в кампанията "Чиста околна среда"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7666298 www.24chasa.bg
Нено Димов

В кампанията на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ "Чиста околна среда" през тази година са подкрепени 326 проекта в населени места с под 10 000 жители. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов в отговор на парламентарен въпрос за политиката за спиране на обезлюдяването в малките населени места.

Той отбеляза, че бенифициенти по нея са общини и кметства с финансиран размер до 10 000 лв. и училища и детски градини с финансиране до 5 000 лв. Всяка година се отделят 3,5 млн. лв за тази кампания, предава БТА.

Със средства от ПУДООС се изпълняват проекти в малки водоснабдителни обекти, водопроводната и канализационна мрежа на близо 56 млн. лв. в големи, средни и малки населени места с население от 651 000 души, каза още той.

Също така със средства от ПУДООС и държавния бюджет се изпълняват и проекти за изграждане и доизграждане на регионални депа за твърди битови отпадъци на стойност 21 млн. лв., които обхващат райони с население от 480 000 души. За закриване или рекултивация на съществуващи депа, които не отговарят на съвременните изисквания, са заделени 52 млн. лв.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното