Гана покани българския бизнес да инвестира в страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/7670171 www.24chasa.bg
Снимка външно министерство

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с г-жа Шърли Айоркор Бочуей, министър на външните работи и на регионалната интеграция на Република Гана. Това съобщиха от Дирекция "Пресцентър" на Министерството на външните работи.

"Ще се радвам да посетя Гана с бизнес делегация в рамките на моя предстояща обиколка в Африка, за да разгледаме възможностите за български инвестиции", заяви Захариева.

"Българският бизнес е добре дошъл да инвестира в нашата страна", отговори г-жа Бочуей, която представи условията, които правителството е създало за чуждестранните компании. Според нея двете страни са положили добра политическа основа, която да се материализира в практически резултати.

Гана е една от най-важните страни в Западна Африка - бързо развиваща се страна с добри икономически резултати през последните няколко години.

Като активен член на ECOWAS (Икономическа общност на западноафриканските държави), страната действа по конструктивен начин в регионалното сътрудничество в Западна Африка.

И двете страни бяха категорични, че трябва да се засили диалогът на политическо ниво. Членството на България в Европейския съюз предоставя добри възможности за достъпа на бизнеса на африканските страни до трети (европейски) пазари чрез реализиране на инвестиции в България и изграждане на съвместни производства и сътрудничество в различни икономически области.

Министър Захариева заяви още, че има потенциал студенти от Република Гана да се обучават с платена форма в българските университети.

Значителен брой африкански студенти са завършили висшето си образование в България през последните години и понастоящем имат уважавани позиции в своите страни.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното