Клиенти отпреди 17 години още разчитат на БГСервиз

https://www.24chasa.bg/novini/article/7672345 www.24chasa.bg

10 иновативни български компании ще вземат участие в първата по рода си програма за растеж Dare to Scale. Това е инициатива на българския офис на глобалната мрежа Endeavor и е насочена към подпомагане на бизнеси, които вече са преминали през стартъп фазата и са в началото на по-мащабното разрастване на дейността си. Пилотният проект се реализира съвместно с Пощенска банка и и с подкрепата на една от най-големите български софтуерни компании Скейл Фокус и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. В тази рубрика ще ви представим десетте избрани компании.

Историята на БГСервиз започва необичайно – на капака на акумулаторна печка в редакцията на списание за компютърни игри. Лежейки върху нея след поредната нощна смяна в опит да предадат списанието към печатницата навреме, Юлиян Калдерон осъзнава следния факт: основните му доходи идват от дейността, която заема съвсем малко от времето му – компютърна поддръжка на бизнес клиенти.

Заедно с друг автор от списанието – Благомир Петров, основават през 2002 г. БГСервиз с екзотичната по онов време идея да заменят кварталния хакер и да предоставят професионална компютърна поддръжка на малкия и среден бизнес в България.

След бавен старт, при когото основната трудност е да обяснят смисъла на услугата и ползите от нея, БГСервиз се разраства до екип от 40 човека с офиси в София и Варна. Благомир вярва, че добрият екип означава качествено свършена работа, а оттам и доволни клиенти и до момента това е основното предимство на компанията. „Първите ни клиенти от преди 17 години продължават да разчитат на нас“ споделят с усмивка двамата съдружници.

През 2007 г. фирмата стартира разработка на собствено софтуерно решение. Причината? „Защото бяхме млади и глупави“, шегува се Юлиян. „Не успяхме да намерим софтуер, който да може да се съобрази с начина на правене на бизнес на отделните клиенти. Или поне не такъв, който да е по бюджета на малките и средни компании", казва той.

Накрая решават да направят нещо, което да може да се съобразява със спецификата на всяка една компания и да се моделира спрямо нейните нужди. Така се появява nZoom, който в началото помага за управление на документите в организацията, като впоследствие се развива като сериозна платформа за проследяване на специфични бизнес процеси. Клиентите, доверили се на nZoom, варират от водещи компании в области като недвижими имоти, застраховане, туризъм до професионални услуги и строителство.

БГСервиз e една от десетте компании, които са избрани да станат част от пилотната прогрaма Dare to Scale на Endeavor. Чрез нея Благомир и Юлиян вярват че ще намерят правилния път да фокусират усилията си и да капитализират придобитите с годините умения и опит. С помощта на работните срещи и менторската помощ да дефинират продукти и пакети от услуги. Целта им е да се насочат към високия корпоративен сегмент в България и да достигнат до ИТ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мнозинството от феновете на "Левски" подкрепят сегашното ръководство на клуба начело с Васил Божков. Това стана ясно след срещата на техни представители с премиера Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Владислав Горанов. Привържениците не бранят корпоративни интереси. Тях ги интересува бъдещето на любимия отбор

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански