Маринела Арабаджиева плаче в съда, оставиха я в ареста

https://www.24chasa.bg/novini/article/7675320 www.24chasa.bg

Маринела Арабаджиева, която преди седмица бе пусната под домашен арест, остава в ареста. Това реши апелативният специализиран съд. Преди дни първата инстанция реши, че тя трябва да се прибере в дома си в Пловдив заради тежки здравословни проблеми. 

Арабаджиева страдала от хипертония, 2-ра степен, и иcхeмична болест на сърцето. 

Апелативните спецмагистрати обаче обявиха, че тя може да бъде лекувана в болницата в затвора. В началото на заседанието стана ясно, че на път от лечебното заведение на затвора към специализирания съд, Арабаджиева се е почувствала зле в линейката, с която е била докарана.

Кръвното й паднало 90/60 и пила лекарства. Това разказа медицинска сестра от затворническата болница, която я придружаваше на заседанието. По време на самото дело тя отново й даваше лекарства. 

"За мен е голям шок да съм в болницата вързана", каза плачейки бизнесдамата. Обясни защо през август е отказала лечение в болница  "Лозенец" (правителствена), където е била пратена с разпореждане от прокуратурата.Тя каза, че преди три години е изпаднала в кома заради постоянните промени в кръвното налягане и имала само 20% шанс за оцеляване. 

"Лекарите в затвора се шашнаха. Или съм с много ниско, или съм с много високо кръвно, което може да доведе до увреждане на бъбреците и черния дроб. Най вече се тревожа за бъбреците, защото съм била на хемодиализа", добави Арабаджиева.

От определението на съда стана ясно, че тя е била настанявана за лечение в болница "Св. Екатерина". На 24 септември е била със световъртеж и главоболие, които не се повлиявали от медикаментите. 

На 25-ти септември състоянието й се е подобрило и е била с нормално кръвно налягане. По повод оплакването й, че докато е била на лечение, е била с белезници закопчана за леглото, съдиите подчертаха че е недопустимо да има нечовешко отношение към задържаните от страна на властите. 

"Затруднявам се да коментирам това решение. Съдът пое риск за живота и здравето й. Никъде не се спори, че опасност за живота има. Преди три години Арабаджиева изпаднала в кома и едва е била спасена", коментира извън залата адв. Ина Лулчева. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В перфектна форма е певицата Вики Терзийска, позната като вокалистка от групата "Мастило". Красавицата и майка на две деца е засечена със своя позната да пие кафе и да се радва на приятното пролетно време. Вики залага на черно палто и ботуши над коляното, които демонстрират стройната й фигура и дълги крака

Григор Димитров и Мария Шарапова може и да са разделени от пет години, но рускинята не крие симпатиите си към българина. Двамата запазиха приятелските си отношения и вече на няколко пъти го демонстрираха. Маша е готова отново да покаже, че не таи лоши чувства към бившето си гадже. Няма как иначе да тълкуваме факта, че е готова да се вдигне от САЩ

Синята легенда и бивш национал Даниел Боримиров може да не рита отдавна, но финтира умело с маската си. Топпапараците на "България Днес" уловиха футболиста да носи по четири различни начина предпазното си средство в рамките на няколко минути. Боримиров ту е покрил цялото си лице, ту сложил маската под носа си, ту го дърпа напред-назад