Цветанов обсъди Евро-атлантическия си център с Антонио Лопес

https://www.24chasa.bg/novini/article/7676754 www.24chasa.bg
Антонио Лопес и Цветан Цветанов СНИМКИ: фейсбук/Euro-Atlantic Security Center

Председателят на Управителния Съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов и изпълнителният директор София Петкова се срещнаха днес в Брюксел с Антонио Лопес, генерален секретар на Европейската народна партия и член на Изпълнителния съвет на Центъра за европейски изследвания “Вилфрид Мартенс”.

Цветанов представи основната концептуална рамка, ценности и акценти в работата на центъра. Той подчерта, че проектите, с които организацията ще стартира са с фокус върху противодействието на фалшивите новини, борбата с трафика на хора и създаване на култура на спомнянето за последиците от годините на комунистическия режим.

Лопес изрази подкрепа за подхода към темата сигурност, базиран на ценности и заяви, че противодействието на хибридната война е особено важно, тъй като през последните години стана ясно, че всяка европейска държава може да бъде жертва на хибридна атака, която да компрометира демократичните процеси. Двамата се съгласиха, че основен компонент на това противодействие е и тясното партньорство между евро-атлантическите партньори и съюзници.