Росен Желязков: Правителството сериозно допринесе за разширяването на Европейската транспортна мрежа

https://www.24chasa.bg/novini/article/7679837 www.24chasa.bg
Снимка: ГЕРБ

Правителството има сериозен принос за разширяването
на Европейската транспортна мрежа,
смята министър Росен Желязков

Транспортната свързаност в България, както и постигането на oптимaлнa интeгpaция нa тpaнcпopтнитe мpeжи в Cъюзa, са подчинени на общата цел хората и товарите да се движат по-бързо и по-безопасно. Това е заявил министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков на Десетия конгрес на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП, който се провежда в Сандански, съобщават от пресцентъра на партия ГЕРБ.

Пред делегатите на конгреса министърът е представил сериозния принос на българското правителство за развитието на транспортната инфраструктура и разширяването на Европейската транспортна мрежа.

Министър Желязков е акцентирал върху това, че България, като държава членка на ЕС, следва ясна политика в съответствие с приоритетите на Съюза за дигитализация и декарбонизация.

В контекста на железопътната свързаност в региона на Балканите, министърът е обяснил, че предстои да бъдат финализирани последните проекти, с които ще бъде постигната пълна свързаност между сръбската граница и Бургас. Той е подчертал ключовата роля, която има във връзка с това, Механизмът за свързване на Европа, по който е предвиден бюджет от три милиарда евро за седемгодишния период 2021-2027 г.

Пред конгреса са били представени проекти за изграждане на фериботни връзки от пристанищата във Варна и Бургас и е било посочено, че българското правителство работи активно по инициативи за насърчаване на връзките между Европа и Азия.

Министър Желязков е отбелязал, че ще бъде продължено активното осъществяване на проекти чрез публично-частно партньорство, тъй като това е един доказал се във времето успешен модел за сътрудничество между бизнеса и държавата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве

Никол Шерцингер работи за бебе с ръгбиста Том Еванс. Това разкрива приятел на двойката пред английските таблоиди. Бившето гадже на Григор Димитров е заедно с Том от около една година. 42-годишната певица все още не е ставала майка и в последно време сериозно се замисля за създаване на семейство. Близки на двойката дори твърдят

Певицата разбира мерките, но е категорична - браншът трябва да бъде подкрепен "Не може да ни оставят без никаква финансова помощ!" С тези думи ДесиСлава изрази безрезервната си подкрепа към всичките си колеги, както и към всички над 150 хил души, заети в бранша,които остават без работа след затварянето на нощните заведения