Прекъснаха "Референдум" по БНТ заради скандал със Сидеров (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7685391 www.24chasa.bg
Волен Сидеров Снимка: Архив

Предаването "Референдум" на БНТ бе прекъснато след дълъг скандал в ефир между водещата Добрина Чешмеджиева и кандидатът за кмет на София от "Атака" Волен Сидеров. След пет минути то започна отново, но Сидеров вече не беше в студиото.

Преди това много дълго Сидеров говореше, че му налагат цензура, а БНТ не е на Чешмеджиева и тя трябва да го остави да говори. Поводът беше, че прекъснаха микрофона му след като времето му изтече по регламент. Той обаче държеше да говори още.

В предаването участваха шефовете на предизборни щабове и темата беше местните избори, Сидеров се яви каато шеф на щаба си. 

След като времето на Волен Сидеров изтече, Чешмеджиева му направи забележка, а след като той не спря да говори, беше спрян микрофонът му. Разрази се скандал, в който Сидеров и водещата говореха един през друг, а доведената от Сидеров за подкрепа публика от млади момичета апострофираше или ръкопляскаше. Грозната сцена продължи дълго, останалите участници в предаването загубиха търпение, определяха поведението на лидера на "Атака" като скандално, жълт вестник и др. подобни, възмущаваха се, че бил дошъл от кръчмата. 

Накрая в студиото влезе жандармерия - двама души застанаха от двете страни на Сидеров, но до извеждането му не се стигна. През това време той говореше за милионите, които се изливат в БНТ и как на него му упражняват цензура.

В един момент скандалът позагуби енергия и двамата жандармеристи напуснаха студиото, без да извеждат Волен Сидеров. 

Малко след това предаването бе прекъснато, а след възобновяването му Сидеров вече не беше в ефир, а дискусията с участниците се върна към нормалния тон.