Окончателно! Безплатна правна помощ ще получават жертвите на трафика на хора

https://www.24chasa.bg/novini/article/7688072 www.24chasa.bg

Безплатна правна помощ да получават жертвите на трафика на хора. Това решиха окончателно депутатите днес в Закона за борба с трафика на хора.

Предвижда се да бъдат открити специализирани приюти за последваща реинтеграция за жертвите на трафика на хора. Те ще се издържат от бюджета на Националната комисия за борба с трафика на хора. Минималният срок, в който пострадалите ще могат да останат там, ще бъде 30 дни. За тези, които не говорят български, ще бъде осигурена и подходяща езикова помощ.

Законопроектът гарантира и период, в който жертвите на трафика на хора ще могат да се възстановят след травмата и едва тогава да вземат “осъзнато и информирано решение дали да съдействат за наказателното преследване на дееца”.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка