Строят сигнализацията на жп линията Пловдив - Бургас за 185 млн. лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/7689548 www.24chasa.bg
Шефът на НКЖИ Красимир Папукчийски (вторият от дясно на ляво) подписва договора с представители на фирмите в консорциума.

Сигнализацията и телекомуникациите на жп линията Пловдив - Бургас ще струва 184,999 млн. лв. без ДДС. В четвъртък Националната компания “Железопътна инфраструктура” подписа договор с консорциума, който спечели обществената поръчка.

Изпълнител на договора е консорциум “Плобур”, в който са фирмите “Джи Пи Груп”, “Мармет”, “Бомбардие Транспортейшън Итали” и “Бомбардие Транспортейшън Полска”. Срокът за изпълнение е 48 месеца.

С изпълнението на проекта ще бъде подновена сигнализацията в 18 гари. Ще се изгражда нова система за диспечерско управление и системи за видеонаблюдение, нова система за влакова защита ETCS, телекомуникационна апаратура в участъка Пловдив - Бургас, който е 293 км, устройства за информация на пътниците и система за влакова комуникация GSM-R.

Предвижда се и рехабилитация на помещенията за сигнализация в 15 гари, помещения за телекомуникации в 31 гари, помещения на диспечери и дежурни Шефът на НКЖИ Красимир Папукчийски (вторият от дясно на ляво) подписва договора с представители на фирмите в консорциума.ръководители в 19 гари, както и изграждане на нови технически помещения за сигнализация в 4 гари и за телекомуникации в 7 гари.

Проектът се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез ОП “Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дисководещият Мартен Роберто се разхожда с опасни татуси. Целите му ръце и вратът му са нашарени с цветни изображения, които той и да иска не може да скрие. За цветните рисунки по тялото има основателни съмнения, че пигментите в определени бои са канцерогенни. Именно заради това Европейският съюз обмисля да ги забрани

Борислава дори вече не живее в къщата в Барселона, разкрива братът Премиерът Бойко Борисов няма нищо общо със сестра ми Борислава! Това обяви бившият футболист на ЦСКА Станко Йовчев. 31-годишният мъж проговори единствено пред "България Днес", след като бе набеден за шурей на министър-председателя. Приписваната любовна афера на Бойко с

Да станеш шесткратен европейски шампион и олимпийски първенец по борба е лесно в сравнение с това да си намериш място за паркиране в София. В това се убеди звездата от тепиха Армен Назарян, който почти половин час обикаля за паркомясто с лъскавия си "Мерцедес", видяха топпапараците на "България Днес"