Строят сигнализацията на жп линията Пловдив - Бургас за 185 млн. лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/7689548 www.24chasa.bg
Шефът на НКЖИ Красимир Папукчийски (вторият от дясно на ляво) подписва договора с представители на фирмите в консорциума.

Сигнализацията и телекомуникациите на жп линията Пловдив - Бургас ще струва 184,999 млн. лв. без ДДС. В четвъртък Националната компания “Железопътна инфраструктура” подписа договор с консорциума, който спечели обществената поръчка.

Изпълнител на договора е консорциум “Плобур”, в който са фирмите “Джи Пи Груп”, “Мармет”, “Бомбардие Транспортейшън Итали” и “Бомбардие Транспортейшън Полска”. Срокът за изпълнение е 48 месеца.

С изпълнението на проекта ще бъде подновена сигнализацията в 18 гари. Ще се изгражда нова система за диспечерско управление и системи за видеонаблюдение, нова система за влакова защита ETCS, телекомуникационна апаратура в участъка Пловдив - Бургас, който е 293 км, устройства за информация на пътниците и система за влакова комуникация GSM-R.

Предвижда се и рехабилитация на помещенията за сигнализация в 15 гари, помещения за телекомуникации в 31 гари, помещения на диспечери и дежурни Шефът на НКЖИ Красимир Папукчийски (вторият от дясно на ляво) подписва договора с представители на фирмите в консорциума.ръководители в 19 гари, както и изграждане на нови технически помещения за сигнализация в 4 гари и за телекомуникации в 7 гари.

Проектът се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез ОП “Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина

Отговорна за себе си и околните е примата на фолка Глория, видя "България Днес". Изпълнителката бе забелязана да бърза по задачи и ангажименти, като неизменно носи на лицето си предпазна маска. Гло слиза от колата си с маска и я сваля, след като излиза на въздух. За удобството си в градска среда певицата залага на удобен черен клин

Най-сексапилната италианска тенисистка Камила Джорджи стана тотална блондинка. Миньончето изглежда великолепно с новата прическа. До момента тя боядисваше косата с руси кичури, но е решила изцяло да смени своя външен вид. Хубавицата се надява да хване окото на някой нов кавалер, след като от доста време е без сериозно гадже