Икономистът Владимир Каролев в управата на “Булсатком”

https://www.24chasa.bg/novini/article/7693767 www.24chasa.bg

Един от най-големите оператори у нас - “Булсатком”, ще бъде преструктуриран, след като преди дни стана ясно, че в него има нови акционери. Това са един от неговите създатели Пламен Генчев, базираният в Лондон инвестиционен фонд Blantyre Capital, EБВР и Българската банка за развитие.

В новия борд на директорите, като представител на американската компания, ще влезе икономистът Владимир Каролев, научи “24 часа”. (Какво каза той за бъдещето на дружеството, виж в интервюто долу).

Новите акционери ще вложат 30 млн. евро в оздравяването на компанията. До промените се стигна, след като “Булсатком” спря да плаща кредитите си към големи банки и бе на път да обяви фалит. Плановете на новите акционери са дружеството да продължи да предлага телевизия, мобилен интернет и мобилни услуги.

Владимир Каролев: Финансовите проблеми на дружеството приключиха

Партньорите да очакват професионален мениджмънт, а клиентите – нови канали и услуги

- Ще успее ли “Булсатком” да се съвземе от кризата?

- Преди няколко дни компания, притежавана еднолично от мен, бе назначена като член на Съвета на директорите на “Булстаком”. Считам, че това е оценка за моята помощ на екипа, извършил финансовото преструктуриране, на уменията ми и опита ми, които мисля, че ще помогнат и за бъдещето развитие на компанията.

След преговори с кредиторите бе постигнато намаление на задълженията на “Булсатком” с около 80% - от 700 млн. на 140 млн. лв. В допълнение инвеститорите предоставят 30 млн. евро. 7,5 млн. от тях бяха предоставени в края на август, за да се заплатят изискуеми отдавна просрочени задължения.

Останалите 22,5 млн. евро ще бъдат в сметките на “Булсатком” до 2 седмици. В резултат компанията ще плати всички просрочени задължения и ще има достатъчно кеш за амбициозна програма за развитие.

- Бързата експанзия ли бе причина за проблемите на “Булсатком”?

- Бързата експанзия е една от причините. Бяха направени разходи в няколко направления - собствен сателит, развитие на мрежа в Сърбия, ускорено развитие на интернет инфраструктурата и миграция на клиенти на платена телевизия от сателитна към интернет базирана и инвестициите в GSM. “Булсатком” не успя да постигне планирания ръст на броя на клиентите и приходи.

- Какво да очакват партньорите и клиентите?

- Финансовите проблеми на “Булсатком” приключиха. Партньорите трябва да очакват навременно плащане, по-професионално поведение на мениджмънта. Клиентите ще забравят за случаи, в които се е развалила например приемната им кутия и са чакали със седмици за замяна. Ще се ускори и процесът по миграция от сателитна тв към IPTV, което ще доведе до повече HD канали. Възнамеряваме да засилим лидерската си позиция в сегмента платена телевизия и да се борим за постигане на лидерска позиция и в широколентов интернет. Що се отнася до GSM мрежата, ще оценим в рамките на месец няколкото опции, между които и мобилна виртуална услуга.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него