Обявиха десетте финалисти на конкурса „Мениджър на годината“ за 2019-а. Виж кои са те

https://www.24chasa.bg/novini/article/7694671 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Йордан Симеонов

Една трета от компаниите са от сферата на IT

Списание „Мениджър“ обяви десетте финалисти на тазгодишното 12-о поред издание на конкурса „Мениджър на годината“. Това стана във фоайето на Софийската опера и балет. В залата на националната опера на 4 ноември ще се състои гала вечерта по награждаването, на която ще бъде обявен главният победител.

Тази година е имало 50 кандидати, от които на втория етап са допуснати 40 участници, за да стигнат 10 на финалния пети етап.

Десетте финалисти (по азбучен ред на малките имена) са: Асен Георгиев, изпълнителен директор на „Ейч Пи Инк. България“ ЕООД, Весела Илиева, изпълнителен директор на „Юник Естейт“ ООД, члена на съвета на директорите на AG Capital и председател на съвета на директорите на „Адрес“ и на „Имотека“, Георги Заманов, член на УС и главен изпълнителен директор на Алианц Банк България, Доброслав Димитров, изпълнителен директор на „Империя Онлайн“ АД, Ивайло Славов, съосновател и изпълнителен директор на „Булпрос Консултинг“ АД, Мариела Маджарова, изпълнителен директор на „Телетек Електроникс“ АД, Мария Грашнова, главен изпълнителен директор на „Дентсу Иджис Нетуърк България“ ООД и ръководител на бизнеса на Dentsu Aegis Network на Балканите, Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България, Светла Несторова, главен изпълнителен директор, председател на УС на ЗЕАД „Булстрад живот Виена иншурънс груп“ и Христо Христов, основател, изпълнителен директор и мажоритарен собственик на „Дискордиа“ АД.

Най-голяма тежест при оценяването на кандидатите – с 50% при образуване на оценката, е финансовото състояние на фирмите, които управляват, с 40% тежест е оценката за управленските практики на кандидата, които се установяват чрез попълване на специални въпросници и 10% тежест има оценката на личностните характеристики, обясниха от „Делойт“, които правят класацията по своя методология, изработена специално за „Мениджър“ преди 11 години. Финансовите резултати се оценяват най-вече по приходите, ръста на печалбата и възвръщаемостта на капитала, като те се сравняват с резултатите на други компании от същия отрасъл.

Една трета от компаниите на финалистите тази година са от сферата на IT. Като цяло фирмите им имат общ капитал от 3,240 млрд. лв., средният ръст на печалбите им е 21% на годишна база (2018 срещу 2017 г.), имат общо 24 124 служители, а общата им печалба за 2018 г. е 189 млн. лв.

При представянето стана ясно, че въз основа на попълнените въпросници 84% от финалистите поставят на първо място в своята работа управлението на хора, 69% смятат за най-важно разработването на нови продукти и услуги, 66% държат на организационното развитие. Сравнително високо сред приоритетите си финалистите поставят оптимизирането на процесите в компаниите си, киберсигурността и др.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Моделката Зоуи Кристофали определено има слабост към футболистите. Преди около десет дни тя бе спипана на романтичен обяд със звездата на "Милан" Тео Ернандес. Но явно всичко между тях е било само флирт. Няма как иначе да си обясним факта, че в момента татуираната моделка почива с друг футболист. Тя се радва на компанията на Ибрахима Мбайе от

Със своя колежка и приятелка пие кафе на припек артистът Ивайло Захариев, видя "България днес". Според източници на вестника русата красавица се казва Русана Кателиева и е организатор и продуцент на редица родни сериали. Вероятно срещата между двамата е за работни ангажименти. За да обсъдят проектите си, те седнаха в заведение на бул

Фризьорът на родните звезди Венелин Кондаков избяга от Милано! Причината е коронавирусът, който в последните дни достигна и до Италия. Огнището на заболяването е в северните области Ломбардия и Венето. Столица на първата е именно Милано. Цяла северна Италия е поставена под карантина. Кондаков, който у нас е известен като фризьорът на Николета