Министър Аврамова: Догодина България пак ще една голяма строителна площадка

https://www.24chasa.bg/novini/article/7695700 www.24chasa.bg

„В новия програмен период ще имат възможност както общините, така и бизнеса, и областните администрации да разсъждават малко по-освободено, защото там вече средствата няма да бъдат така строго профилирани както в този - за образователна, социална и за въздействия в определена зона. Те ще бъдат за цялата територия. Така че всички ще могат да бъдат партньори и да решават основни проблеми на цялата територия. Така че тази свобода в следващия програмен период ще даде възможност да няма бели петна на картата, които да не са се докоснали за финансиране от оперативната програма. Строителната програма на общините и на МРРБ е мащабна. Догодина България ще бъде пак една голяма строителна площадка и се надявам да не се спекулира с обжалването, защото това губи време, води по някой път и до загуба на средства“. Това заяви в Смолян министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Аврамова заяви, че за област Смолян средствата в този програмен период са 45 млн. лв. като специално за община Смолян новата зала е една от придобивките, за която са усвоени европейски средства. „Община Смолян успешно усвоява средствата по ОП "Региони в растеж".Обектите, изпълнени в образователна инфраструктура, са четири училища и една детска градина. Тази ос е на стойност 6,6 млн. лв. като общината изпълнява и други проекти за градска среда и социална инфраструктура“, каза тя.

Аврамова заяви, че за област Смолян средствата в този програмен период са 45 млн. лв. като специално за община Смолян новата зала е една от придобивките, за която са усвоени европейски средства. „Община Смолян успешно усвоява средствата по ОП "Региони в растеж".Обектите, изпълнени в образователна инфраструктура, са четири училища и една детска градина. Тази ос е на стойност 6,6 млн. лв. като общината изпълнява и други проекти за градска среда и социална инфраструктура“, каза Аврамова.

Министър Аврамова: Догодина България пак ще една голяма строителна площадка

Тя заяви и пълната подкрепа на регионалното министерство за проекта за ГКПП - Рудозем - Ксанти. За пункта е възложена поръчка от областната администрация на Смолян, има договор за изпълнението му, но е нужно държавно съфинансиране.

Министър Аврамова: Догодина България пак ще една голяма строителна площадка

Заедно с депутатите д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев и областния управител на Смолян Недялко Славов тя откри новата физкултурна зала на Профилирана природо-математическа гимназия „Васил Левски“ в кв. „Райково“. Той е изграден по проект "Обновяване и енергийна ефективност на образователна инфраструктура в гр. Смолян", финансиран от управляваната от МРРБ Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Министър Аврамова: Догодина България пак ще една голяма строителна площадка

Учениците на елитната гимназия, която отбелязва 100-годишнината си, за първи път влязоха днес в новия физкултурен салон.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си