Министър Аврамова: Догодина България пак ще една голяма строителна площадка

https://www.24chasa.bg/novini/article/7695700 www.24chasa.bg

„В новия програмен период ще имат възможност както общините, така и бизнеса, и областните администрации да разсъждават малко по-освободено, защото там вече средствата няма да бъдат така строго профилирани както в този - за образователна, социална и за въздействия в определена зона. Те ще бъдат за цялата територия. Така че всички ще могат да бъдат партньори и да решават основни проблеми на цялата територия. Така че тази свобода в следващия програмен период ще даде възможност да няма бели петна на картата, които да не са се докоснали за финансиране от оперативната програма. Строителната програма на общините и на МРРБ е мащабна. Догодина България ще бъде пак една голяма строителна площадка и се надявам да не се спекулира с обжалването, защото това губи време, води по някой път и до загуба на средства“. Това заяви в Смолян министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Аврамова заяви, че за област Смолян средствата в този програмен период са 45 млн. лв. като специално за община Смолян новата зала е една от придобивките, за която са усвоени европейски средства. „Община Смолян успешно усвоява средствата по ОП "Региони в растеж".Обектите, изпълнени в образователна инфраструктура, са четири училища и една детска градина. Тази ос е на стойност 6,6 млн. лв. като общината изпълнява и други проекти за градска среда и социална инфраструктура“, каза тя.

Аврамова заяви, че за област Смолян средствата в този програмен период са 45 млн. лв. като специално за община Смолян новата зала е една от придобивките, за която са усвоени европейски средства. „Община Смолян успешно усвоява средствата по ОП "Региони в растеж".Обектите, изпълнени в образователна инфраструктура, са четири училища и една детска градина. Тази ос е на стойност 6,6 млн. лв. като общината изпълнява и други проекти за градска среда и социална инфраструктура“, каза Аврамова.

Министър Аврамова: Догодина България пак ще една голяма строителна площадка

Тя заяви и пълната подкрепа на регионалното министерство за проекта за ГКПП - Рудозем - Ксанти. За пункта е възложена поръчка от областната администрация на Смолян, има договор за изпълнението му, но е нужно държавно съфинансиране.

Министър Аврамова: Догодина България пак ще една голяма строителна площадка

Заедно с депутатите д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев и областния управител на Смолян Недялко Славов тя откри новата физкултурна зала на Профилирана природо-математическа гимназия „Васил Левски“ в кв. „Райково“. Той е изграден по проект "Обновяване и енергийна ефективност на образователна инфраструктура в гр. Смолян", финансиран от управляваната от МРРБ Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Министър Аврамова: Догодина България пак ще една голяма строителна площадка

Учениците на елитната гимназия, която отбелязва 100-годишнината си, за първи път влязоха днес в новия физкултурен салон.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона