Оставиха в ареста бащата и сина, удавили свой съсед в кладенец

https://www.24chasa.bg/novini/article/7696748 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

М.И., привлечен като обвиняем заедно с баща си затова, че през юли т.г. убили свой съсед от търговищкото село Давидово, хвърляйки го в кладенец, ще продължи да пребивава в ареста. Състав на Апелативния съд във Варна днес е потвърдил определение на Окръжния съд в Търговище, с което на 42-годишния обвиняем е било отказано изменение на мярката за неотклонение, съобщиха от пресцентъра на Апелативния съд.

Синът и бащата са в ареста от 20 август. Още първите следствени действия установили, че 54-годишен мъж е бил убит на 20 юли, като е хвърлен жив в петметров кладенец. Според обвинението, убийството е било извършено през деня. Тримата били в дългогодишни междусъседски конфликти, повечето от които били провокирани от убития. Тялото му е било намерено няколко дни след сигнал, подаден от близките му, припомнят от пресслужбата на Варненския апелативен съд.

Съставът на Апелативния съд е споделил основанията на първата съдебна инстанция за потвърждаване на постоянния арест на М.И. Събраните при разследването доказателства водят и този съд до обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен.

Съдът отчита не само тежестта на престъпното деяние, което се наказва със затвор от 10 до 20 години, но и съдебното минало на М.И., осъждан четири пъти за различни престъпления.

Определението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.