Николай Димитров в Оризаре: В община Несебър няма нито едно закрито училище

https://www.24chasa.bg/novini/article/7699890 www.24chasa.bg
Николай Димитров отчете в Оризаре свършеното през последните 4 г.

Жители на несебърското село Оризаре чуха лично от досегашния кмет Николай Димитров, независим кандидат в местните избори, какво е свършено през последните 4 г. за селото. Изграждане на пристройка и ремонт на ДГ "Радост", детска площадка в двора на детската градина, асфалтиране на улиците "Гоце Делчев", "Райко Даскалов", "Васил Левски", както и почистване на р. Бяла, са част от реализираните проекти през третия мандат на Димитров.

И в Оризаре той не пропусна важната тема за разпределяне на бюджета на общината. Николай Димитров разясни, че всички съставни селища получават средства след предложения, подадени от кметовете по места за приоритетни обекти, и то съгласувани с общинския съвет. Независимият кандидат-кмет информира, че в бюджета се заделят средства и за общинските предприятия, създадени през последните години - "Благоустрояване, комунално стопанство и озеленяване", "Управление на отпадъците - Несебър", "Пристанищна инфраструктура", "Спортни имоти", Общинско звено за самоохрана. От десетина година паркингите също се стопанисват от общината, припомни кандидат-кметът.

"Едно от големите предприятия "Благоустройство, комунално стопанство и озеленяване" е създадено по предписания на Сметната палата", обясни Николай Димитров и допълни, че в него работят много жители на общината. "Освен това се инвестира и в модернизация на базата му, както и в осигуряване на нова техника. Това предприятие предстои да се преструктурира, за да се оптимизира числения състав и да се актуализират заплатите", разясни Николай Димитров и заяви, че размерът на трудовите възнаграждения на общинските служители е регламентиран от Закона за публичните финанси, а не от местната власт. "Тук е мястото да подчертая, че общината е, може би, най-големият работодател на наша територия, защото с всички тези предприятия и дейности, ние създадохме повече работни места, за да може нашите жители да бъдат заети целогодишно", каза Димитров. Той информира, че има идея за създаване на още работни места в сектор "Транспорт" по линия на организация на паркирането.

Николай Димитров в Оризаре: В община Несебър няма нито едно закрито училище

Отговорната социална политика на Община Несебър, в която грижа и внимание има за всяка една възрастова група, включително и за хората в нужда и жители със здравословни проблеми, също бе сред акцентите в разговора. Независимият кандидат за кмет обясни още, че от общинския бюджет се субсидират читалища, пенсионерски клубове, детските градини, училищата, субсидира се сектор здравеопазване и др. "Нашата политика и практика е да не се закриват училища, защото не всеки иска или има възможност детето му да пътува до друго населено място. На територията ни няма закрити училища", припомни Димитров.

Той информира още, че "предният програмен период, когато общините можеха да бъдат бенефициенти и да ползват средствата по европрограмите, ние разработихме един идеен проект за канализация на Гюльовца и Оризаре - довеждащи и отвеждащи колектори с локална пречиствателна станция, за да кандидатстваме за финансиране. След 2014 г. обаче, в новия програмен период, изискванията по програмите се промениха, като бенефициенти (ползватели) вече са ВиК дружествата. Ето защо заложихме този проект в генералния план на ВиК асоциацията на територията на област Бургас за следващия програмен период, когато ще се кандидатства за финансиране на тези проекти".

Пред жителите на Оризаре Николай Димитров припомни, че на мястото на старата фурна преди около месец е започнато строителството на многофункционална сграда с пенсионерски клуб. Незамисимят кандидат изрази надежда, че тя ще бъде завършена следващата година. Чрез нейното реализиране ще се изпълни поетия от общината ангажимент към жителите на село Оризаре за осигуряване на възможности за развитие на социални и културни дейности, както и за облекчаване достъпа им до административни услуги. Сред новите идеи за селото, на които кандидат-кметът обърна внимание, е изграждането на пристройка за физкултурен салон в местното училище.

На финала на срещатата Николай Димитров благодари още веднъж на жителите на Оризаре за присъствието, отговори на техни въпроси и заяви готовност да работи за развитието на общината, защото "за успеха са важни целите". Николай Димитров е независим кандидат-кмет, той е под N 69 в бюлетината.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бившият шеф на Националната служба за охрана има повече от впечатляваща биография, а срещите му с най-влиятелните хора на планетата са запечатани на повече от 3000 кадъра. Които генералът с гордост показа единствено за "България Днес". Идеята му е да покаже, че НСО не винаги е била служба, свързвана с инциденти и скандали

Бланка с криминалната регистрация на Васил Божков бе открита днес при обиска в офисът му на столичната ул. "Московска". Строго секретния документ, създаден през 1982 г. от столичната дирекция на милицията, е намерен в личния сейф на хазартния бос. Наред с имената, ръста и цвета на очите на Божков са посочени и любопитни данни от криминалната му

Даниела Серданова също се включи в отбора на моделките с напомпани устни, видя "България Днес". Бившата изгора на Любослав Пенев, която през годините се изявяваше като тв водеща и консултант на няколко български сериала, опитва да поддържа стегната форма и да не изостава от по-младите бръмчалки. Вероятно заради това Серданова се развозва из