По време на полет всичко може да се случи

https://www.24chasa.bg/novini/article/7704929 www.24chasa.bg

“Кацането” от Йордан Колев е напрегнат трилър, премиерата е на 11.10.

“Кацането” от Йордан Колев е въздействащ и плашещо реалистичен, дебютен роман на пилота Йордан Колев. Всеки полет започва по един и същ начин. Но кацането може да бъде различно. “Кацането” (ИК “Сиела”) от Йордан Колев е напрегнат и завладяващ трилър, който ще изпита смелостта ви.

Един екипаж, няколкостотин пътници и два часа във въздуха, които могат да променят съдбата им завинаги. Това, което започва като скучен полет към Рим, се превръща в кошмар, от който бягство през вратата няма. Ще успеят ли капитан Манов и екипажът му да овладеят ситуацията, когато животинският страх се просмуква в порите на всеки пътник?

Приключението започва с премиерата на “Кацането”. Запускаме двигателите по разписание на 15.10. от 19 ч. Излитаме към Grand Hotel Sofia. Полетът ни ще продължи около час и 30 мин, препоръчваме ви да сложите предпазните колани, да се отпуснете и да се насладите на един полет с нашия екипаж, който включва писателите Благой Д. Иванов (“Седем градски гряха”) и Владимир Зарев (“Чудовището”), както и една приятна изненада!

Йордан Колев е професионален пилот на “Боинг” и на “Еърбъс”. Летял е във Виетнам, на остров Мавриций, в Турция, в Европа и това му е позволило да опознае екзотиката. Първата му книга “От Рио до Кейптаун” е документален разказ за осъществена мечта, за плаване на яхта в Атлантическия океан, но и разказ за безнадеждността на свободата, за срещата на един малък, пределно пренаселен човешки свят с безкрая и смайващата пустота на океана.

“Йордан Колев приятно ме изненада с романа “Кацането”, който щастливо обединява екшъна с достойнствата на психологическата проза. Професионалният опит на автора му дава възможността да пресъздаде драматичната ситуация, неистовите мигове на изпитание, да нарисува галерия от образи, всеки изправен пред ужаса, съвършенството и величието на Страха. Романът “Кацането” е повличаща, на места разтърсваща, написана с професионален замах и в същото време автентична проза”, казва Владимир Зарев.

Приятелство, трагедия и тайни преплитат

съдбите на две жени

“Майката на дъщеря ѝ” (ИК “Сиела”) е роман за приятелство, трагедия и дълго пазени тайни, които преплитат неразривно съдбите на две жени в дебютния роман на Даниела Петрова. Докъде може да стигне майчината любов? И къде започва тя?

Лана води съвсем нормален, спокоен живот. До момента, в който дългогодишният ѝ приятел внезапно и необяснимо я напуска - точно преди поредната медицинска процедура за забременяване, с която младата двойка се бори с безплодието от години. Подреденият живот на Лана е изкаран извън релси. Решена да вземе съдбата си в ръце, тя все пак преминава през процедурата. И също толкова изненадващо процедурата се оказва успешна.

Нещата не спират дотам. Когато най-малко го е очаквала Лана се сблъсква на улицата с младата жена – донор на яйцеклетка, благодарение на която бебето в корема ѝ расте. Въпреки всичките си инстинкти и притеснения, Лана не може да устои на чара на младата Катя и това е началото на неочаквано приятелство.

Катя е свободен дух, студентка, дошла от България да следва в Америка. Макар и пълна противоположност на прагматичната Лана, момичето бързо се превръща в част от живота ѝ. Катя не би могла да знае, че Лана носи нейното бебе в корема си – донорството е винаги анонимно в крайна сметка. И Лана няма намерение да ? каже. Все още. Въпреки това близостта между двете жени процъфтява.

Но изведнъж, точно толкова внезапно, колкото се е появила, Катя изчезва. И Лана може би е последният човек, който я е видял. Лана се заравя в миналото на Катя, за да разбере какво се е случило с жената, на която дължи толкова много. Но коя всъщност е Катя? Каква е силата, придърпала я в живота на Лана? Кой е виновен за изчезването ѝ? И дали момичето наистина не е знаело, че говори с майката на дъщеря си?

Дебютният роман на Даниела Петрова е публикуван първо на английски от едно от най-големите световни издателства - Penguin Random House. Книгата веднага се превръща в хит - тя попада в над десет класации за най-очаквани книги в Щатите и е специално препоръчана в книжния клуб на Опра. Даниела пише отдавна – нейни кратки разкази, есета и поеми са се появявали многократно в редица престижни световни издания, сред които “Ню Йорк таймс”, “Уошингтънпост” и “Мари Клер”.

Българското издание на “Майката на дъщеря ѝ” е специално редактирано от авторката за българския читател. Официалната премиера е с участието на самата Даниела, която се връща в София за представянето, е на 14 октомври (понеделник) от 19 ч в литературен клуб “Книгата” (ул. “Георги С. Раковски” 193, София).

“Ана” - историята на

една изключителна жена

На български език излиза “Ана” от Мануела Драганова (ИК “Сиела”) - вдъхновен от истински събития роман, в който е разказана историята на една изключителна жена, преодоляла изумителни трудности в името на любовта, професионалната реализация и майчината грижа за детето ѝ. В смутните първи години на демокрацията става част от вихрушката на времето. Благодарение на силната си воля успява да излезе победител от сблъсъка си със силните на деня.

Класация на ИК "Сиела"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България