Търсенето на общото сред различното е начин за практическо разрешаване на проблемите между Китай и САЩ

https://www.24chasa.bg/novini/article/7705241 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

На 11 октомври във Вашингтон приключи поредният кръг от икономическите и търговски консултации между Китай и САЩ. В рамките на два дни страните обсъдиха редица въпроси от взаимен интерес и стигнаха до реален напредък в сферите на земеделието, защитата на интелектуалната собственост, валутния курс, финансовите услуги, разширяването на търговското сътрудничество, трансфера на технологии и разрешаването на бъдещи конфликти. Те също така се договориха за следващите ангажименти в консултациите и се съгласиха да работят за постигане на окончателно споразумение, информира "Радио Китай".

Резултатът от настоящите преговори е обнадеждаващ и показва, че Китай и САЩ вървят към разрешаването на противоречията, като се стремят да избегнат ново разрастване на търговските търкания на практическо ниво. Подобно развитие отговаря на интересите на двете държави и на очакванията на международната общност. Като двете най-големи икономики в света, Китай и САЩ имат сложни взаимоотношения и между тях съществуват проблеми и противоречия, които не могат да бъдат решени отведнъж.

След продължилите повече от година трудности и емоции, двете страни би трябвало да съзнават, че по-прагматичният поход налага търсене на общото сред различията, единство най-напред върху по-малките и лесно преодолими проблеми, и постигането на поетапни цели до окончателното споразумение.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",