Румъния спира анонимната продажба на карти за ало-измами

https://www.24chasa.bg/novini/article/7707136 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Съдействие на полицията остава основната схема, по която действат телефонните измамници, няма нови похвати, това е била тактиката и при последните три разбити банди. Това съобщи началникът на сектор "Измами" в ГДНП гл. комисар Златка Падинкова.

130 хил. лв. плюс златни накити дал дядо от София в края на януари - началото на февруари, като това е една от най-крупните реализирани суми от ало измамниците за тази година. Три дни продължила схемата, възрастният мъж бил убеден, че трябва да се настани в хотел, за да "помогне" на полицията да хване престъпниците и така всъщност е напълно изолиран три дни, през които на различни места оставя различни суми.

53 400 лв. пък дава 11-годишното дете от Стара Загора по нашумелият случай от началото на тази година, поясни инспекторката пред Би Ти Ви.

Нараства броят прозвънени абонати с цел измама,300 хил. лв. е печалбата само на едната група, разбита миналата седмица.

Един от проблемите е, че в Румъния не се изискват лични данни при закупуването на сим карти за телефони, обясни Падинкова. Измамите стават с румънски карти от територията на Румъния. От следващата година обаче променят закона и там също ще се искат лични данни, съобщи главният комисар.

До жертвите се стига на абсолютно случаен принцип, обясни още тя. Независимо кой се обажда, искат ли се пари, става дума за измама, не се връзвайте, предупреди за пореден път полицията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември