Отборът на Здравко Димитров - млади, известни и с опит

https://www.24chasa.bg/novini/article/7708474 www.24chasa.bg
Екипът на ГЕРБ в Пловдив: Костадин Димитров (от ляво на дясно), Димитър Колев, Георги Стаменов, Здравко Димитров, Костадин Язов, Иван Стоянов, Стоян Алексиев

Бягат в един коридор с кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив

С тях не може да има разнобой между голямата община и районите на града

Те притежават опит в управлението, наясно са с проблемите в своите райони и знаят как да ги решат. Повечето от тях имат мандат зад гърба си, в който са реализирали проекти и са разработили нови, които ще продължат в следващите 4 г.

Най-важното за шестимата кандидати за районни кметове от ГЕРБ в Пловдив е, че заедно с претендента за градоначалник Здравко Димитров имат обща политика и програма. Всички са десноцентристи по убеждение и няма да има разнобой. Всички тичат в един коридор, начело с Димитров. А той е показал, че може да работи с всеки един от тях.

Георги Стаменов смята

да продължи

с летящ старт

започнатите

проекти

в най-големия и най-представителен район - “Централен”. Това е лицето на града, в него са съсредоточени институции и забележителности.

Стаменов е завършил “Счетоводство и контрол” и “Финанси” в УНСС. 10 г. е бил мениджър в частния сектор. В мандата 2011-2015 г. беше общински съветник от ГЕРБ, а след това районен кмет. Семеен е, с две деца.

Обновеният пл. “Централен”, построяването на двете нови галерии “Капана” и “Зала 2019”, благоустройството на хълма Бунарджика с възродените акведукти и фонтани е постигнато от Стаменов в досегашния мандат.

“Изградихме 61 детски площадки, нови паркинги с 2100 места, подменено е осветлението по основните булеварди, облагородени са много междублокови пространства”, казва той.

В следващия мандат уверява, че ще бъдат осигурени места в детските градини за всяко дете. Ще продължи да изгражда спортни игрища в училищата. Категоричен е, че ще има забрана на строителство в градинки и зелени площи. Реновирането на междублоковите пространства ще продължи. Грижите за културно-историческото наследство, което е фокусирано в “Централен”, ще бъдат още по-засилени, уверява Стаменов. Дондуковата градина, която е най-старата в Пловдив, ще бъде реконструирана.

Парковата среда

е приоритет

за кандидат-кмета на район “Западен” Димитър Колев. За два мандата той изгради и обнови 5 зелени пространства за отдих и спорт - “Ружа”, “Еталонна”, “Акациева горичка”, “Розариума” и парка в кв. “Прослав”. Неслучайно “Западен” е смятан за зелените дробове на Пловдив.

Колев е роден през 1978 г. и е завършил “Международни икономически отношения” във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Баща е на две деца. Има 10-годишен опит в сферата на туризма. От 2013 г. управлява район “Западен”.

Смята за един от големите си успехи построяването на новата детска градина “Мир” за 200 деца. В мандата му бяха ремонтирани десетки улици и тротоари. Пред завършване е единственият общински многоетажен паркинг за 150 коли.

“Предвиждаме продължението на бул. “Свобода” и свързването му с ул. “Рая”. Предвиждаме и мащабен ремонт на ул. “Ген. Колев”, изтъква кандидат-кметът на “Западен”.

Чувствителна промяна претърпя и район “Тракия”, предпочитан за живеене от млади семейства. Два мандата начело е Костадин Димитров. 44-годишният математик и вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо

преобрази

парк “Лаута”

и го превърна в едно от най-посещаваните места. Там всяка година през май се събират хиляди участници в народния събор, който конкурира по посещаемост и изпълнители тези в Рожен и Копривщица.

Димитров е завършил математика и информатика в ПУ “Паисий Хилендарски”. Семеен е, с две деца. Преди да влезе в управлението, е работил в частния сектор. Поема район “Тракия” през 2011 г., а 4 г. по-късно печели мажоритарните избори. На него се приписва заслугата за провеждане на две световни първенства по таекуондо в зала “Колодрума”.

“Нови паркове, детски и спортни площадки, облагородени междублокови пространства, детски ясли и площадки за домашни любимци са част от многобройните ни реализирани проекти”, казва претендентът за трети мандат.

“Представете си какво ще стане, когато в “Тракия” се построи новата сграда на Математическата гимназия, заработи центърът за научни изследвания и се изгради новата база на “Локомотив”, казва Димитров.

Ако чужденците и

гостите на града

се впечатляват

от хигиената,

основен принос за това има досегашният директор на общинското предприятие “Чистота” Иван Стоянов. Сега той е кандидат за кмет на район “Източен”, в който се намира и кв. “Столипиново”. 47-годишният биолог има опит в ръководството на хора. Като директор на “Чистота” подчинените му бяха над 700 души. Въведе новаторски подход в почистването на града - от години през зимата по улиците не се хвърля пясък, а през другите сезони се мият редовно.

Под негово ръководство “Чистота” е неколкократен носител на наградата “Зелен Оскар”.

“Живея в “Източен” и знам всеки сантиметър от него”, казва Стоянов. Когато преди 15 г. се родила дъщеря му, тя била единственото дете в големия блок наоколо. Сега било пълно с млади хора.

Администрация в

услуга на хората

е лайтмотивът на кандидата за район “Северен” Стоян Алексиев. 41-годишният баща на 3 деца казва, че е пето поколение пловдивчанин, който живее в този район. Има две магистратури в Аграрния университет, специализирал е озеленяване и цветарство в САЩ и Англия. От 8 г. е начело на общинското предприятие “Паркове и градини” и се гордее, че Пловдив е по-зелен и по-красив. Засадени са над 16 хил. дървета, стотици хиляди декоративни храсти, 50 хил. рози и милиони цветя.

“Имам управленски опит, мотивиран съм да поискам доверието на хората от “Северен”, казва той. Качествено обслужване, грижа за възрастните, подкрепа за младите, паркоместа и детски площадки обещава Алексиев.

“Зная всяка

улица в кв.

“Кючук Париж”

Роден съм в него, учил съм в техникума по механотехника, а след това “Атомна и ядрена физика” в Пловдивския университет”, казва за себе си Костадин Язов, кандидат за кмет на “Южен”. Към образованията си добавя “Лазерни техники и технологии”, “Макроикономика” и “Сигурност”. Има докторска степен по дипломация и сигурност, преподава в частен вуз. Бил е народен представител от ГЕРБ. Язов е категоричен, че ремонтът на ул. “Даме Груев” не търпи отлагане. На следващо място е изграждане на южната тангента. Убеден е, че в района са нужни още две нови детски градини.

6 идеи на Димитров за 6-те района в Пловдив

Районният кмет е най-пряката връзка на управлението с хората, затова всеки ще има моята подкрепа по важните проекти. В това увери Здравко Димитров. Той смята, че има силен екип, с който да направи Пловдив най-добрия град за живеене.

“Бил съм районен кмет и знам, че това е човекът, който познава най-добре проблемите на всеки квартал и улица. Той стои най-близо до хората”, допълва кандидатът за градоначалник от ГЕРБ. и гарантира, че в негово лице районните кметове ще имат открит и достъпен партньор.  

“Заедно с тях ще подобрим работата на общината и районните администрации, ще ги приближим до гражданите. Ще мислим и за нова финансова рамка, в която да работят, за да могат да реализират идеите си”, допълни Димитров. И посочи най-важните приоритети за всеки район.

“Централен”

Нови места за паркиране и изграждане на многоетажния паркинг в терена на бившия ТЕЛК, поне една нова детска ясла и една детска градина. Реконструкция на сградата на Хуманитарната гимназия.

“Южен”

Осигуряване на бързи и удобни транспортни връзки с центъра и другите райони чрез пробива под централната гара, реконструкцията на ул. “Даме Груев”, строителство на детска градина и ясла в новия квартал, южно от бул. “Ал. Стамболийски”.

“Северен”

Реконструкция на бул. “Марица-север”, реализиране на проекта за Водния цикъл и осигуряване на места за нови зелени площи. Ще намерим най-доброто решение за парка до хотел “Санкт Петербург”.

“Западен”

Реализиране на транспортния подлез “Модър - Царевец”, който да осигури пряка връзка между районите “Западен” и “Южен”.

“Източен”

Решаване на проблема с незаконните сметища и незаконното строителство.

“Тракия”

Подобряване на инфраструктурата във всички микрорайони, които в момента имат доста различен облик - тротоари, улици, осветление, места за паркиране. И задължително изграждане на парка “Кан Крум”, за който има готов проект.

Намери своя кмет