Китайските компании за експресни доставки се стремят да ускорят скоростта и в чужбина

https://www.24chasa.bg/novini/article/7709216 www.24chasa.bg
СНИМКА: bulgarian.cri.cn

В Китай клиентите могат да получат онлайн покупките си на следващия ден, а понякога дори и още на същия. Скоростта на експресните доставки в страната е за завиждане. Благодарение на бързото развитие на електронната търговия през изминалото десетилетие, Китай постепенно изгражда ефективна и удобна логистична система, предава Радио "Китай".

На първо място индустрията за експресни доставки в страната става все по-зряла. Статистиките сочат, че през 2018 г. обемът на експресните доставки е надвишил този на общия обем в САЩ, Япония и Европа заедно, като се нарежда на първо място за пет поредни години.

Второ, бързото развитие на трансграничната електронна търговия с Китай кара местните компании за експресни доставки да обърнат поглед към чужбина. Според статистиките, през 2014 г. транзакциите от трансгранична електронна търговия в Китай са достигнали 4,2 трилиона юана, докато през 2018 г. са се увеличил на 9 трилиона юана, което е ръст от 114%. През 2018 г. трансграничните експресни доставки от Китай са били 1,11 милиарда пакета, което е с 34% повече на годишна база.

Освен това Китай продължава да пуска политики, които насърчават излизането на експресните доставки в чужбина. Държавното управление на пощите създаде авиационни канали в 13-те града, където се намират пилотните зони за трансгранична електронна търговия, сред които Ханджоу, Джънджоу и Шанхай. Те си сътрудничат с гражданската авиация и митническите служби за улесняване на процедурите по освобождаване, за да се ускори времето на доставка.

Въпреки това системата за експресни доставки в Китай е изправена пред редица предизвикателства. От една страна в международния експресен бизнес доминират международни гиганти като FedEx, UPS и DHL. От друга, китайските компании за експресни доставки са изправени пред оперативни трудности, а разходите за труд в чужбина са сравнително по-високи. В същото време някои от чуждестранните клиенти живеят в сравнително отдалечени райони. Затова един от основните проблеми е как да се намали цената за доставката.

Китайските компании за експресни доставки трябва да се възползват от своите силни страни и да си сътрудничат с компаниите за трансгранична електронна търговия и производителите, за да стъпят уверено на международния пазар.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",