109 са рисковите язовири в страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/7710570 www.24chasa.bg

109 са рисковите язовири в страната, заяви зам.-председателят на агенцията по метрология и технически надзор Кирил Войнов. В края на 2017 те са били 204. Проблемите им са различни - със стените, с основни спускатели, преливници, като в момента се прави всичко възможно да се ремонтират.

81 вече са проверени, останалите - до края на месеца. Войнов увери, че се извършва постоянен контрол. Направени били и промени в закона относно прехвърлянето на язовири към новото държавно предприятие. Кметовете трябва да ги дарят на областните управители, които след това да ги направят публично-държавна собственост.

Председателят на агенцията Петър Горновски и ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков подписаха меморандум за сътрудничество във вторник. С Меморандума страните декларираха своето желание и готовност да обединят експертния си потенциал и дейността си за решаването на проблемите, свързани с експлоатацията и надзора на язовирите в страната. За гарантиране на сигурността на хидротехническите съоръжения и за набелязване на мерки за предотвратяване на вредното въздействие на водите върху околната среда, живота и здравето на хората. Университетът ще предлага експертиза при работата с язовирите, а агенцията ще помогне на учебния процес.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Учителка удряла ученик, защото пишел бавно. 9-годишното момче учи във видинското училище "Любен Каравелов". Майка му разказва, че в средата на миналата седмица получава обаждане от учителката. "Учителката ми се обади и каза, че детето пише бавно и му се е скарала. След това детето я вбесило и тя го нашамарила", разказва Магдалена Каменова

Кралицата на домашните джуки - габровската онлайн-сензация Ваня Великова, възпя устните си в чалга песен. За това се похвали самата габровка в социалните мрежи, след като стана хит с уменията си сама да инжектира хиалурон в устните си. "Като цена излиза 3 пъти по-евтино. Занапред ще бъде така - сама ще си го купувам и поставям

Мис България 2019 Радинела Чушева се отдаде на спа ваканция в австрийския ски курорт Шладминг. Бившата адреналинка сподели кадри, на които се радва на топлите води във външния басейн на луксозен биохотел, от който се разкрива чудесна гледка към планинските върхове. Само преди седмица тя стана носител на приза "Секссимвол на 2019"