Австрийска компания готова да вложи 20 млн. лв. в Кюстендил

https://www.24chasa.bg/novini/article/7710598 www.24chasa.bg
Здравко Милев (правият) показа възможностите за инвестиции в Кюстендил на австрийските инвеститори.

Инвеститорът доведен от независимия Здравко Милев

Австрийска инвестиционна компания от клас А, която работи и в България, е готова да вложи 20 млн. лв. в изграждането на плодово преработвателно предприятие в Кюстендил. Инвеститорите бяха доведени от независимия кандидат-кмет Здравко Милев, подкрепен от БСП, който дълги години е живял в Австрия и е достигнал едни от най-високите нива в управлението на банки.

“Недопустимо е селскостопанските производители от общината да няма къде да реализират продукцията си или пък да я продават на безценица на прекупвачи. Съдействам за изграждане на преработвателно предприятие. Чуждите инвеститори обаче искат законност и прозрачност в работата на местната власт, за да реализират намеренията си”, каза Милев. Той е подготвил и проект за индустриален парк “Кюстендил” и смята, че в родния му град успешно може да се развива хранително-вкусова, шивашка, текстилна и фармацевтична промишленост, както и да се използват природните дадености за туризъм и балнеология.

“Използвам всяка минута, за да направя нещо добро за родния си град, който има голям потенциал, но досега не е използван. Работя бързо и оперативно. Не обещавам, а вече правя неща, защото ми е болно, че Кюстендил не е това, което може да бъде. Не се страхувам от прокурорски проверки. Кюстендилци имат нужда от кмет, който не се страхува от европрокурор Кьовеши, защото ще работя честно и прозрачно, както и досега съм го правил", допълни Милев, който води нетрадиционна кампания. 

Преди дни заедно с екипа си той отиде на среща в Общинската избирателна комисия, което изненада членовете ѝ. “Искаме законност, прозрачност и честни избори и затова отидохме в ОИК - Кюстендил - да видим как работят, за да гарантират честност. Искам изборите да са без контролиран и купен вот, кюстендилци да гласуват без страх, да няма фалшифициране на протоколи”, обясни Милев нестандартния си ход, макар да призна, че от ОИК май не го разбрали.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.