КПКОНПИ запорира имущество за 310 млн. лева на Ветко и Маринела Арабаджиеви (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7710976 www.24chasa.bg

Антикорупционната комисия ще иска от съда отнемане на къщи,

лимузини, пари в банкови сметки и кеш от обвиняемите бизнесмени

Имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви за 310 млн. лв. е запорирано по искане на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), съобщиха оттам във вторник.

Това е вторият по големина запор на КПКОНПИ, наложен на обвиняеми за престъпления след този на Цветан Василев за 2,2 млрд. лв.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са обвиняеми за данъчни престъпления и пране на пари. Производството в антикорупционната комисия е започнало с уведомление от специализираната прокуратура, която води разследването срещу тях, сина им Вълчо и още две служителки на техни фирми. Запорите за 310-те млн. лв. са уважени от съда.

Арабаджиеви няма да могат да се разпореждат с недвижими имоти, луксозни лимузини, банкови сметки и пари в кеш, докато съдът не реши дали ще бъдат конфискувани в полза на държавата. Освен това под запор са дяловете и авоарите на 9 фирми, в които едноличен собственик или съдружник е Маринела Арабаджиева.

Едно от тях - “Ийст тур” ООД, партньор на Маринела, е телевизионният продуцент Андрей Арнаудов. От КПКОНПИ обаче са запорирали само дяловете на Маринела, показа проверка на “24 часа”.

Освен за имуществото на Ветко и Маринела се води производство и за това на сина им Вълчо, който също е обвиняем като член на престъпната група. По него още няма решение на съда. Той беше арестуван преди година, а родителите му - обявени за издирване в Интерпол. Арестуваха ги през март т.г. в къщата на Георги Семерджиев-Жоро Шопа. Два месеца по-късно ги екстрадираха у нас. Разследването срещу тях продължава. Синът Вълчо Арабаджиев е на свобода с парична гаранция. В ареста все още са Ветко и Маринела Арабаджиеви. Бизнес дамата помоли съда преди месец да я освободи заради влошено здравословно състояние, но магистратите я оставиха зад решетките.

При обиските на ГДБОП и спецпрокуратурата в офисите на семейството през септември м.г. бяха открити над 10 млн. лв. кеш, скрити в сейфове и кутии за обувки.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Милионите ти аз не щА, филър слагам си сама, пее габровката Симона Борисова Кралицата на домашните джуки - габровската онлайн-сензация Ваня Великова, възпя устните си в чалга песен. За това се похвали самата габровка в социалните мрежи, след като стана хит с уменията си сама да инжектира хиалурон в устните си. "Като цена излиза 3 пъти по-евтино

Учителка удряла ученик, защото пишел бавно. 9-годишното момче учи във видинското училище "Любен Каравелов". Майка му разказва, че в средата на миналата седмица получава обаждане от учителката. "Учителката ми се обади и каза, че детето пише бавно и му се е скарала. След това детето я вбесило и тя го нашамарила", разказва Магдалена Каменова

Кралицата на домашните джуки - габровската онлайн-сензация Ваня Великова, възпя устните си в чалга песен. За това се похвали самата габровка в социалните мрежи, след като стана хит с уменията си сама да инжектира хиалурон в устните си. "Като цена излиза 3 пъти по-евтино. Занапред ще бъде така - сама ще си го купувам и поставям