Китай и САЩ ще намерят най-прагматичния начин за разрешаване на споровете

https://www.24chasa.bg/novini/article/7711418 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

На приключилите преди няколко дни във Вашингтон търговско-икономически консултации между Китай и САЩ бе постигнат значителен напредък по свързаните със земеделието, интелектуалната собственост, обменния курс, финансовите услуги, търговското сътрудничество, трансфера на технологии, разрешаването на споровете и други въпроси. Двете страни се съгласиха да работят заедно за сключване на окончателно споразумение, предаде "Радио Китай".

Не е възможно да бъде сключено рамково споразумение за кратко време между двете най-големи икономики в света. По време на едногодишните консултации Пекин и Вашингтон осъзнаха, че трябва да поставят на приоритетно място интересите на потребителите и производителите, да започнат с незначителните теми и постепенно да разрешат по-сериозните проблеми.

В търговската война няма победители. Това е доказано нееднократно от историята. Въпреки трудностите, резултатите от настоящите консултации показват, че двете държави са намерили рационален и прагматичен начин за разрешаване на търговските спорове, което покрива очакванията на международната общност.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Истински аграрни умения притежава Васил Найденов. Култовият изпълнител деликатно наблюдава растенията си на терасата в апартамента в София. Загърнат в тъмна роба, Кеца не пропусна и ден без да полее и да се погрижи за цветята си. Докато го прави, съседката над него стриктно наблюдава действията на изпълнителя.

Ново бебе за бившата национална състезателка по художествена гимнастика Силвия Митева. Тя роди второто си момиченце на съпруга си Илия Янев. Силвия Митева спази традицията да даде специално име на своята рожба. Красавицата, която се роди с прекрасни мерки – 2,900 кг и 47 сантиметра - се казва Илея в чест на своя татко Илия

Българският футболист Андрей Гълъбинов се отдаде на пълен релакс в минерален басейн. Той посети термален извор в Алпите, а планинските върхове край него са силно заснежени. Нападателят наскоро се раздели с италианската си приятелка Наташа Чинели. Очевидно бившият национал не страда особено от този факт