Китайската автомобилна индустрия остава в период на охлаждане

https://www.24chasa.bg/novini/article/7711744 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Китайската автомобилна индустрия отбелязва леко подобрение през третото тримесечие на 2019 г., но като цяло е в период на охлаждане, сочат последните стойности на индекса за бизнес климата в промишления сектор.

Индексът за бизнес климата в автомобилния сектор (ACI) на Китай остава на 9 пункта за третото тримесечие, което е с три пункта по-ниско от второто тримесечие на година, според Китайската асоциация на автомобилостроителите (CAAM), цитиран от "Радио Китай".

Въпреки продължаващото резервирано отношение, композитният индекс на автомобилната индустрия, който отразява текущите резултати в сектора, се повиши с 0,4 пункта до 82,14 през третото тримесечие, в сравнение с второто.

От Китайската асоциация на автомобилостроителите заявиха, че резултатите на сектора през периода юли-септември са по-добри от предходното тримесечие, но бизнес климата все още е нестабилен.

Продажбите и производството на автомобили в Китай за първите девет месеца намаляха съответно с 10,3% и 11,4% на годишна база до 18,37 милиона и 18,15 милиона бройки. В същото време, се наблюдава стабилен растеж на продажбите и производството на автомобили с нови енергии (NEV). През първите девет месеца продадените бройки в тази категория са били 872 000, което е с 20,8% по-високо на годишна база. Производството пък е нараснало с 20,9% до 888 000 бройки.

През август правителството обяви 20 мерки за стимулиране на вътрешното потреблението, част от които включват облекчаване или премахване на ограниченията за покупка на автомобили, особено при тези с нови енергии.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Йоана Петрова успя да завърши втора магистратура и да роди по време на пандемията Най-красивата родна полицайка успя да се дипломира, научи „България днес“. Йоана Петрова, която през април прегърна първородната си дъщеричка Алена, e взела и дипломата си за втора магистратура от Софийския университет преди дни

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Борислав РАДОСЛАВОВ     Лекари вадят стомаха и далака й, топи се до 35 кг 35 килограма! До толкова се е стопила 35-годишната Силвия Климентова от Шумен в тежката битка с рака. Ужасът за многодетната майка започва с откриването на карцином на стомаха. За съжаление той е диагностициран твърде късно - вече в четвърти стадий