А1 със силно тримесечие, има ръст на печалбата и приходите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7712962 www.24chasa.bg
АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ

A1 в България отчита силно трето тримесечие за тази година и продължава позитивната тенденция от края на 2016 г. за ръст във всички основни бизнес показатели, съобщиха от телекома. През третото тримесечие главен изпълнителен директор стана Александър Димитров.

Общите приходи се увеличават с 11,8% и достигат 122 млн. евро, а тези от услуги са с 11,5% повече и стигнаха 98,8 млн. евро. От компанията регистрират и по-високи приходи от продажбата на мобилни устройства - с 16,2% спрямо третото тримесечие на миналата година. При фиксираните услуги увеличението е с малко над 17% до 30,2 млн. евро. Приходите от продажба на нови услуги за съществуващи клиенти нарастват с 9,2% до 68,6 млн. евро.

Печалбата преди данъци се е вдигнала с 13,6% до 49,8 млн. евро.

От телекома посочват, че основните фактори за добрите резултати са дигиталните бизнес услуги, спортното съдържание на каналите MAX Sport, както и продажбата на мобилни устройства.

За деветте месеца на тази година общите приходи на А1 в България нарастват с 6,5% до 348,5 млн. евро на годишна база. Увеличението на средния приход от фиксирана линия е до 13,2 евро, а при мобилните услуги е 9,3%. Печалбата преди облагане се е увеличила с 13,4% до 137,6 млн. евро за деветте месеца.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Куп интелектуалци на поклонението на бившия шеф на Народния Магдалена МИТКОВА снимки: Пламен Кодров Звездите на родната културна сцена изпратиха големия Павел Васев в последния му път. Стотици известни личности и приятели, сред които Вежди Рашидов, Теди Москов, Стефан Мавродиев, Параскева Джукелова, Антон Радичев и Жоро Мамалев,

Кадър с дъх на лято публикува плеймейтката Маги Бадер. Носителката на еротичната титла се пусна по бански, препичайки се на жарко слънце. И докато навън е мъгла и студ, то при Маги изглежда, сякаш че температурите са доста високи. Бадер крие засега къде е и с кого, но това не попречи на почитателите й да отбележат, че изглежда много секси

Бившето гадже на Луна пропя. Здравенякът Горан се прекръсти на Горджано, за да впечатли изпълнителката с кратко парче. "Горане, благодаря ти за тази серенада! За жеста много мило, но нещо не ти се е получило. Не разбрах целта ти - да ме впечатлиш или да ме изплашиш. Да не си станал талибан или си прекалил отново с дозата!