А1 със силно тримесечие, има ръст на печалбата и приходите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7712962 www.24chasa.bg
АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ

A1 в България отчита силно трето тримесечие за тази година и продължава позитивната тенденция от края на 2016 г. за ръст във всички основни бизнес показатели, съобщиха от телекома. През третото тримесечие главен изпълнителен директор стана Александър Димитров.

Общите приходи се увеличават с 11,8% и достигат 122 млн. евро, а тези от услуги са с 11,5% повече и стигнаха 98,8 млн. евро. От компанията регистрират и по-високи приходи от продажбата на мобилни устройства - с 16,2% спрямо третото тримесечие на миналата година. При фиксираните услуги увеличението е с малко над 17% до 30,2 млн. евро. Приходите от продажба на нови услуги за съществуващи клиенти нарастват с 9,2% до 68,6 млн. евро.

Печалбата преди данъци се е вдигнала с 13,6% до 49,8 млн. евро.

От телекома посочват, че основните фактори за добрите резултати са дигиталните бизнес услуги, спортното съдържание на каналите MAX Sport, както и продажбата на мобилни устройства.

За деветте месеца на тази година общите приходи на А1 в България нарастват с 6,5% до 348,5 млн. евро на годишна база. Увеличението на средния приход от фиксирана линия е до 13,2 евро, а при мобилните услуги е 9,3%. Печалбата преди облагане се е увеличила с 13,4% до 137,6 млн. евро за деветте месеца.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко