Мицкоски: Очаквам Заев да размисли за предсрочните избори

https://www.24chasa.bg/novini/article/7717936 www.24chasa.bg
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски СНИМКА: Ройтерс

Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви днес, че не е сигурен, че премиерът на Северна Македония Зоран Заев няма да размисли за изявлението си за бързи предсрочни избори, съобщават македонските медии, цитирани от БТА.

"Очаквам до утре да размисли, с оглед на факта, че го е правил няколко пъти досега, но този път ще бъда търпелив и ще почакам да видя предложението за бързи пресрочни избори и какво означава това", каза Мицкоски в Гостивар, където отговаряше на журналистически въпроси.

Той вижда в предложението на Заев опит да смекчи поражението си на следващите предстоящи парламентарни избори.

"Видяхме уплашен човек, осъзнаващ грешките си, и човек, на когото му трепери гласът, защото е несигурен. Човек, който трескаво се опитва да смекчи поражението, което ще претърпи на следващите избори. Заев потвърди това, което казвах в миналото - че на Македония й е необходимо ново начало, за да направим от нея модерна държава", каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

Той очаква на утрешната лидерска среща при президента Стево Пендаровски да се постигне договор за свикване на предсрочни парламентарни избори.

Мицкоски подчерта, че няма да се съгласи на предсрочни избори без служебно правителство и без да бъде спазено всичко предвидено в закона за изборите.