Призовкарите ще търсят и на бивши адреси, дават им пълен достъп

https://www.24chasa.bg/novini/article/7719298 www.24chasa.bg
Съдебните призовкари ще имат достъп и до миналите адреси на хората, които търсят за дела.

Съдилищата и прокуратурата ще имат вече пълен достъп до базата данни “Население”, която поддържа регионалното министерство.

Това предвижда проект за промяна в наредба, която предлага правителството. Той е публикуван за обществено обсъждане, което ще продължи 30 дни.

С пълния достъп съдебните власти ще имат възможност да проследяват цялата история на адреси на всеки гражданин, включително да го търсят на предишни съдебни регистрации, да имат информация дали конкретен човек е регистриран и на друг адрес освен този, който е постоянен според личната му карта. Съдилищата вече ще имат достъп и до базата данни с промени в единните граждански номера. Така те ще могат да правят връзка при промени в ЕГН-то, ако старото е било сгрешено.

Промяната се прави главно заради делата за катастрофи, които водят застрахователите, става ясно от мотивите към предложените промени. Причината е, че вече делата за катастрофи и застрахователни претенции се водят в съдилищата, на чиято територия е настоящият или постоянният адрес на претендиращия за обезщетение човек към момента, в който е станала катастрофата. Това налага при всяко дело да се извършва справка както за постоянния, така и за настоящия адрес към момента на катастрофата, пише още в мотивите на правителството. Съдебните служители ще имат автоматичен достъп до базата данни “Население”. Той обаче ще се прекратява приизлизане в отпуск, по-дълъг от 3 месеца, или при смяна на служителя, предвиждат още промените в наредбата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Куп интелектуалци на поклонението на бившия шеф на Народния Магдалена МИТКОВА снимки: Пламен Кодров Звездите на родната културна сцена изпратиха големия Павел Васев в последния му път. Стотици известни личности и приятели, сред които Вежди Рашидов, Теди Москов, Стефан Мавродиев, Параскева Джукелова, Антон Радичев и Жоро Мамалев,

Кадър с дъх на лято публикува плеймейтката Маги Бадер. Носителката на еротичната титла се пусна по бански, препичайки се на жарко слънце. И докато навън е мъгла и студ, то при Маги изглежда, сякаш че температурите са доста високи. Бадер крие засега къде е и с кого, но това не попречи на почитателите й да отбележат, че изглежда много секси

Бившето гадже на Луна пропя. Здравенякът Горан се прекръсти на Горджано, за да впечатли изпълнителката с кратко парче. "Горане, благодаря ти за тази серенада! За жеста много мило, но нещо не ти се е получило. Не разбрах целта ти - да ме впечатлиш или да ме изплашиш. Да не си станал талибан или си прекалил отново с дозата!