Жп линията Бургас - Александруполис е сред възможните проекти, за които Атина търси китайска подкрепа

https://www.24chasa.bg/novini/article/7719858 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Насърчаване на сътрудничеството в ключови сектори като енергетиката, транспорта, информационните технологии, комуникациите, промишлеността, изследванията и банковите услуги предвижда актуализираната Рамка за сътрудничество за периода 2020 - 2022 г., която подписа в Пекин гръцкият министър на развитието и инвестициите Адонис Георгиадис с Държавната комисия по национално развитие и реформа на Китай, съобщиха АНА-МПА и БТА.

Сред възможните проекти за разширяване на сътрудничеството, споменати в подписана Рамка за сътрудничество, е и железопътната линия Александруполис - Бургас.

Според документа в периода 2020 - 2022 г. Гърция и Китай ще предлагат и развиват съвместни проекти и ще подпомагат държавни и частни предприятия от двете страни да развиват инвестиционни проекти и проекти за сътрудничество от взаимен интерес.

Същевременно кредитни институции и от двете държави ще бъдат насърчавани да предоставят подкрепа на избрани проекти с цел ускореното им реализиране.

В Китай гръцкият министър се е срещнал с представители на големи китайски компании, които са изразили интерес от инвестиции в Гърция.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България