Англия осъди на 11 години българка за трафик на сексробини

https://www.24chasa.bg/novini/article/7721325 www.24chasa.bg
ЕЛЕОНОРА ВАСИЛЕВА

Банда примамвала сънароднички за бардаците в Лондон, удържала им пари дори за презервативи

Трима български граждани - жена и двама мъже, са осъдени на общо 24 г. за трафик на сънародници във Великобритания с цел сексуална експлоатация.

34-годишната Елеонора Василева отива зад решетките за 11 г., 31-годишният Илия Михайлов – за 10 г., и 34-годишният Мариян Василев – за 3 г.

Според прокуратурата те са примамвали жени от България с лъжливи обещания за работа. След това обаче ги принуждавали да проституират в бардаци в Лондон, като са ги заплашвали с насилие, ако не го правят.

Най-малко шест жени са били докарани във Великобритания по този начин, като всяки трябвало да плати по 200 паунда за “услугата”. Елеонора отговаряла за вербуването на жените, транспортирането им до Англия, наемането на имоти за тяхната работа и рекламирането на предлаганите сексуслуги. Илия и Мариян се грижели за сплашването, налагането на глоби и осигуряването на кокаин, който проститутките трябвало да предлагат на клиентите си.

Тримата са прибирали 50% от приходите на момичетата. С останалите пари трябвало да им плащат за стаите, в които ги държат, да си купуват презервативи и лубриканти пак от тях, и то по цени, до пет пъти по-високи от пазарните. Освен това им налагали и глоби, ако откажат услуга на клиент, или се появят в неподходящо облекло.

Пред съда старши прокурор Дамарис Лакин каза, че Василева безпощадно е експлоатирала българките с помощта на Василев и Михайлов. По думите му те ги държали под строг контрол и рядко са им позволявали да напускат имотите. Посещавали ги два-три пъти седмично, за да си вземат парите и за разлика от тях живеели в лукс, разполагали с много средства и карали порше.

Разследването започнало през февруари миналата година по сигнал на българските власти, че представители на организираната престъпност експлоатират българи в Лондон. С помощта на Европол се стигнало до тримата. Пръв бил арестуван Михайлов на 5 март тази година, след това и Василева, която живее с него. Мариян Василев бил задържан в бардак в Североизточен Лондон по-късно същия ден.

Тримата отрекли да са извършвали трафик на хора с цел сексуална експлоатация, но разследаващите намерили достатъчно доказателства за тяхната дейност като пари, наркотици и зашеметяващ пистолет. Много помогнала и смелостта на пострадали жени да свидетелстват срещу тримата, тъй като те системно ги заплашвали, че ако спрат да работят и се върнат в България, ще пострадат семействата им. По думите на детектив Том Джаксън действията на групата били ужасяващи.

Преди дни “България днес” разкри, че част от свидетелите са били разпитани от България чрез видеоконферентна връзка. Те са се явили пред нашия специализиран съд на закрито заседание, а транссексуалният Мариян Василев е дал много точни описания на случвалото се в Лондон.

По данни на английската полиция 80% от проституиращите в британската столица са от България и Румъния.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Процедура по изграждане на морски хотел е стартирал бившият вицепремиер в правителството на Иван Костов Евгений Бакърджиев, показа проверка на "България Днес". Шикозната постройка ще се намира на първа линия зад Северния плаж на Приморско. Така шансът гледката от балконите на гостите да бъде закрит от друга бетонна постройки е нулев

В голям магазин за пердета се спря лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". В типичния си шармантен вид паркетният лъв влезе в магазина и заразглежда стоките, като не пропусне да сложи задължителната маска на лицето. Трябва да признаем, че и с маска Минчев не губи от своята ексцентричност, а дори я подсилва

Руската гимнастичка Екатерина Селезньова показа изваяно тяло. Тя публикува снимка по бански на фона на морето в инстаграм. "Лятото свърши, не може ли да е до Нова година, моля?", написа Селезньова. Красавицата е двукартна световна шампионка от Баку миналата година. Тя взе злато в отборната надпревара и на обръч. На лента завоюва бронз