Англия осъди на 11 години българка за трафик на сексробини

https://www.24chasa.bg/novini/article/7721325 www.24chasa.bg
ЕЛЕОНОРА ВАСИЛЕВА

Банда примамвала сънароднички за бардаците в Лондон, удържала им пари дори за презервативи

Трима български граждани - жена и двама мъже, са осъдени на общо 24 г. за трафик на сънародници във Великобритания с цел сексуална експлоатация.

34-годишната Елеонора Василева отива зад решетките за 11 г., 31-годишният Илия Михайлов – за 10 г., и 34-годишният Мариян Василев – за 3 г.

Според прокуратурата те са примамвали жени от България с лъжливи обещания за работа. След това обаче ги принуждавали да проституират в бардаци в Лондон, като са ги заплашвали с насилие, ако не го правят.

Най-малко шест жени са били докарани във Великобритания по този начин, като всяки трябвало да плати по 200 паунда за “услугата”. Елеонора отговаряла за вербуването на жените, транспортирането им до Англия, наемането на имоти за тяхната работа и рекламирането на предлаганите сексуслуги. Илия и Мариян се грижели за сплашването, налагането на глоби и осигуряването на кокаин, който проститутките трябвало да предлагат на клиентите си.

Тримата са прибирали 50% от приходите на момичетата. С останалите пари трябвало да им плащат за стаите, в които ги държат, да си купуват презервативи и лубриканти пак от тях, и то по цени, до пет пъти по-високи от пазарните. Освен това им налагали и глоби, ако откажат услуга на клиент, или се появят в неподходящо облекло.

Пред съда старши прокурор Дамарис Лакин каза, че Василева безпощадно е експлоатирала българките с помощта на Василев и Михайлов. По думите му те ги държали под строг контрол и рядко са им позволявали да напускат имотите. Посещавали ги два-три пъти седмично, за да си вземат парите и за разлика от тях живеели в лукс, разполагали с много средства и карали порше.

Разследването започнало през февруари миналата година по сигнал на българските власти, че представители на организираната престъпност експлоатират българи в Лондон. С помощта на Европол се стигнало до тримата. Пръв бил арестуван Михайлов на 5 март тази година, след това и Василева, която живее с него. Мариян Василев бил задържан в бардак в Североизточен Лондон по-късно същия ден.

Тримата отрекли да са извършвали трафик на хора с цел сексуална експлоатация, но разследаващите намерили достатъчно доказателства за тяхната дейност като пари, наркотици и зашеметяващ пистолет. Много помогнала и смелостта на пострадали жени да свидетелстват срещу тримата, тъй като те системно ги заплашвали, че ако спрат да работят и се върнат в България, ще пострадат семействата им. По думите на детектив Том Джаксън действията на групата били ужасяващи.

Преди дни “България днес” разкри, че част от свидетелите са били разпитани от България чрез видеоконферентна връзка. Те са се явили пред нашия специализиран съд на закрито заседание, а транссексуалният Мариян Василев е дал много точни описания на случвалото се в Лондон.

По данни на английската полиция 80% от проституиращите в британската столица са от България и Румъния.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едната от секси психоложките на националите Лилия Стефанова се уреди в телевизията на Слави Трифонов. Добилата скандална слава покрай нападките на Николета Лозанова терапевтка получи своя рубрика в шоуто на гологлавия водещ. Блондинката ще коментира злободневни теми. Тя получи предложението за работа, след като плени Слави с чара си

Пада от мотор, получава редица травми и фрактури Симеон ДЕМИРЕВ Тежък инцидент претърпява Луиза Григорова по време на снимките на филм "Диви и щастливи". Голяма част от сцените са екстремни и опасни. А актьорите се отървават на косъм от ужасни травми. Не и Луиза Григорова. В една от тях актрисата яхва мощен мотор,

Безводието изведе на протест жителите на Перник и околните села. От началото на седмицата районът е на воден режим заради пресушаването на близкия язовир "Студена". По план вода трябва да има 10 часа в денонощието, но граждани са бесни, че в центъра на Перник има за повече време, а в крайни квартали водата е с жълтеникав цвят