Каракачанов: Не разменяме с ГЕРБ подкрепа в едни градове срещу тяхна в други

https://www.24chasa.bg/novini/article/7721481 www.24chasa.bg
Красимир Каракачанов Снимка: Архив

Компромисите са нормално нещо, особено когато си по-малкият и по-слабият, за да постигнеш най-важните си каузи. А за ВМРО  и за мен като министър е важно, когато свърши мандатът, да можем да покажем изпълнени приоритети в политиката и в Министерството на отбраната. Най-важното е не дали партията му ще има 1-2 кмета повече, а това след края на мандата на сегашното правителство „да излезе с лицето си, да каже какво е направено и отново да поиска подкрепата на избирателите”. Това каза пред Нова тв вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов от Русе. 

Той обаче е категоричен, че ВМРО няма да прави компромиси в контекста на местните избори. Каракачанов отрече да има договорки с ГЕРБ за подкрепа на техни кандидати в някои градове срещу такава за номинации на ВМРО в други, заяви Каракачанов. Партията ще похарчи 400–500 хилядиа за предизборната си кампания в над 200 общини.

Ангел Джамбазки е най-добре подготвеният кандидат-кмет, в София ВМРО ще се бори да стигне до балотаж, обясни вицепремиерът.

На въпрос от студието той обясни, че е показал среден пръст в ефир по време на телевизионно интервю като онагледяване. „С този жест исках да кажа, че Джок Полфрийман показа среден пръст на българското общество. Това, че съм вицепремиер не ме лишава от правото като човек и гражданин да имам позиция и емоции и да ги изразявам”, каза Каракачанов.

Вицепремиерът е категоричен, че западната ни съседка не трябва да бъде приемана в ЕС, преди да промени политиката си спрямо България. „За мен интересът на нашата страна стои над всякакви клишета за европейски семейства, европейски ценности и т.н. Проблемът с политиката на Северна Македония спрямо България е от 50 години. Ако Скопие не поправи своята антибългарска политика и влезе в този вид в ЕС, ще продължи да я провежда, но вече от много по-високо ниво, на което ние няма да можем да я спрем”, заяви Каракачанов.