Влаковете по новата линия Пекин-Джандзякоу достигнаха рекордна скорост при тестовете - 385 км/ч

https://www.24chasa.bg/novini/article/7721824 www.24chasa.bg
Снимка Радио "Китай"

По време на тестовете на новата жп линия Пекин-Джандзякоу влаковете достигнаха рекордната скорост от 385 км/ч, което е с 10% повече от планираните 350 км/ч., съобщава Радио "Китай".

Влаковете по дългата 174 км високоскоростна жп линия, която ще свързва китайската столица с гр. Джандзякоу в северната провинция Хъбей, ще бъдат пуснати до края на тази година и ще съкратят времето за пътуване между двата града от сегашните три часа на по-малко от един час.

Очаква се това да бъде първата автономна жп линия в света. Проверката на всички операции чрез динамични изпитвания започна по-рано този месец на станцията за поддръжка в пекинския район Чанпин и след корекции на грешките влакът достигна скорост от 385 км/ч. Анализът на данните в реално време от центъра за мониторинг показаха, че той се е представил добре.

Според „China Railway Electrification Bureau Group", цялата жп линия ще бъде оборудвана с интелигентни подстанции, които ще следят за движението на влаковете в реално време и ще се справят с неизправностите онлайн. Ще бъдат използвани и различни интелигентни роботи на гарите, които ще ориентират пътниците и ще им помагат за багажа.

Високоскоростната жп линия Пекин-Джандзякоу е част от проекта за Зимните олимпийски игри през 2022 г. Тя е и от важно значение за интегрираното развитие на района Пекин-Теиндзин-Хъбей.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едната от секси психоложките на националите Лилия Стефанова се уреди в телевизията на Слави Трифонов. Добилата скандална слава покрай нападките на Николета Лозанова терапевтка получи своя рубрика в шоуто на гологлавия водещ. Блондинката ще коментира злободневни теми. Тя получи предложението за работа, след като плени Слави с чара си

Пада от мотор, получава редица травми и фрактури Симеон ДЕМИРЕВ Тежък инцидент претърпява Луиза Григорова по време на снимките на филм "Диви и щастливи". Голяма част от сцените са екстремни и опасни. А актьорите се отървават на косъм от ужасни травми. Не и Луиза Григорова. В една от тях актрисата яхва мощен мотор,

Безводието изведе на протест жителите на Перник и околните села. От началото на седмицата районът е на воден режим заради пресушаването на близкия язовир "Студена". По план вода трябва да има 10 часа в денонощието, но граждани са бесни, че в центъра на Перник има за повече време, а в крайни квартали водата е с жълтеникав цвят