Съдят пияница, който редовно малтретирал жена си, нарушил и ограничителна заповед

https://www.24chasa.bg/novini/article/7722451 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Районна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу Н.А. (на 47 години) за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК – неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиняемият А. имал граждански брак с Е.А. в продължение на двадесет и три години. Имали семейни проблеми, поради злоупотреба с алкохол от страна на съпруга, който ставал агресивен и упражнявал физическо насилие спрямо жената. Това станало повод пострадалата да вземе решение да се раздели с него и да се премести да живее в жилището на майка си в гр. Благоевград.

Въпреки това, обвиняемият продължил с арогантното си поведение спрямо жената, посещавал я в нетрезво състояние, посягал на тъщата си. Н.А. подала молба за развод, както и такава за издаване на заповед за незабавна защита по Закона за защита от домашното насилие.

С определение на Районния съд в гр. Благоевград от 05.07.2019 г. Н.А. бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо Е.А. Било му забранено да я приближава, както и жилището, в което живее и местата й за социални контакти и отдих. Обвиняемият удостоверил с подписа си, че е запознат със съдържанието на заповедта.

Въпреки това, под влиянието на алкохола, около 08:20 ч. на 02.08.2019 г., А. отишъл до блока в ж.к. „Еленово“, където живеела пострадалата. Приближил се до апартамента и започнал да удря по входната врата. След като никой не му отворил, заобиколил блока, застанал до прозореца на жилището на първия етаж и започнал да вика. Жената сигнализирала на телефон 112 за случващото се, след което на място дошли полицейски служители. Обвиняемият бил съпроводен до Районното полицейско управление за изясняване на случая.

Предстои наказателното производство срещу Н.А. да продължи в съда.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември